Firea anunţă noi VOUCHERE pentru bucureşteni. Ce condiţii pune Primăria

de:
01 nov. 2019
0 afișări
Firea anunţă noi VOUCHERE pentru bucureşteni. Ce condiţii pune Primăria

 

„Pentru riverani, am gândit un program separat şi, împreună cu Poliţia Capitalei şi poliţiile de sectoare, realizăm acum o analiză cât se poate de serioasă în sensul că familiile care au o singură maşină Euro 2, să spunem, şi care sunt în acest inel central, dar nu mai au altă proprietate, nu mai au o altă maşină, aceste familii vor fi sprijinite să dea rabla şi să primească un eco-voucher, un oxigen-voucher de la Primărie să poată să-şi cumpere o maşină prietenoasă cu mediul. Dacă este a doua sau a treia maşină, totuşi nu putem să ajutăm pentru că nu ar fi normal, Primăria s-ar transforma într-un cumpărător de maşini şi pentru persoane care-şi permit din punct de vedere financiar să achiziţioneze. Dar pe cele care nu-şi permit le sprijinim”, a declarat Gabriela Firea, la DC News.

Taxa „Oxigen” pentru accesul cu maşina şi circulaţia pe drumurile publice în Bucureşti intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Potrivit proiectului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vigneta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti.

Hotărârea adoptată în CGMB prevede ca începând cu ‪data de 01 ianuarie 2020‬, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai mică de 5 tone pe arterele din Bucureşti este restricționat zilnic, ‪de luni pană vineri‬, cu exceptia sărbatorilor legale, în intervalul ‪07:00-22:00‬, după cum urmează:

– pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen

– pentru cele cu norma de poluare Euro 3 și Euro 4, accesul este permis pe toate strazile municipiului Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen. ATENŢIE!!! Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta de la 1 ianuarie 2021.

Cum poţi afla norma de poluare a maşinii tale

Se defineşte Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă-bd. Märäşeşti – str. Mitropolit Nifon- bd. Libertății – Calea 13 Septembrie şos.Pandurilor șos.Cotroceni -spl. Independentei – str. Ştirbei Vodă – str. Berzei str. Buzeşti -p-ta Victoriei.

Vinietele OXIGEN se vor putea achizitiona online, din benzinarii, prin sms sau aplicatii online ale Primariei Capitalei, care vor fi realizate special in acest scop.

Cookies