Firea anunţă că a semnat contractul pentru park&ride la intersecţia Pantelimon-Vergului. Când e gata

de:
06 aug. 2019
0 Afișari
Firea anunţă că a semnat contractul pentru park&ride la intersecţia Pantelimon-Vergului. Când e gata

„Am semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecţia Pantelimon-Vergului! După aproape şapte ani de când trebuia construită această parcare de tip park&ride, am făcut, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei şi ai constructorului, toate demersurile astfel încât acest proiect, atât de important pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, să fie deblocat! Am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor”, arată primarul general, într-o postare pe Facebook.

Parcarea, care va avea o capacitate de circa 500 de locuri, urmează să fie realizată în 12 luni, iar valoarea investiţiei va fi de aproximativ 21 de milioane de euro. Construcţia va fi realizată de Asocierea „Tehnologica Radion, TIAB şi VIA Proiect”.

„În ceea ce priveşte costurile de realizare a acestui proiect, ne bazăm, conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanţe. Reamintesc încă o dată ca Primăria Capitalei nu încasează taxe şi impozite, bugetul Primăriei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit”, a precizat Firea.

Firea a adăugat că parcările de acest tip contribuie la fluidizarea traficului, întrucât le oferă nerezidenţilor care vin în Bucureşti zilnic, la muncă sau la studii, o alternativă la tranzitarea oraşului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea să parcheze în spaţii special amenajate de unde au acces direct la transportul în comun. Totodată, facilităţile de tip park&ride contribuie şi la degajarea parcărilor din zona centrală, a mai arătat primarul general.

Cookies