Firea a solicitat Curţii de Conturi un AUDIT privind contractul pasajului de la Piaţa Sudului

de:
27 iul. 2016
0 Afișari
Firea a solicitat Curţii de Conturi un AUDIT privind contractul pasajului de la Piaţa Sudului

Edilul Capitalei a spus că, în cazul pasajului Piaţa Sudului, există o sumă pe care Primăria Municipiului Bucureşti nu a decontat-o pentru că nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente situaţiei de plăţi, din cauza ponderii foarte mari, 59,4 la sută, fără ca acestea să fie justificate cu documente suport, potrivit news.ro.

Primarul a precizat că a stabilit ca toate datoriile să fie achitate în termen, precum şi facturile aduse la plată, cu excepţia cheltuielilor indirecte, care sunt încă în litigiu.

„Menţionez că Primăria generală a Capitalei are o restanţă de circa şase milioane de lei, suma aferentă situaţiei pe lucrările din aprilie, mai, iunie 2016”, a anunţat edilul.

La nivelul primăriei s-a constituit un grup de lucru pentru a găsi căile legale pentru achitarea măcar a unei părţi din cheltuielile indirecte, potrivit legislaţiei fiscale. De asemenea, primarul general a primit asigurări de la constructor că pasajul va fi finalizat în aprilie 2017, în condiţiile în care va fi asigurat şi un ritm adecvat de plăţi.

Gabriela Firea a precizat că a solicitat audit în legătură cu acest contract, pentru a verifica atât modul în care a fost făcut documentul, dar şi felul în care au decurs lucrările.

Valoarea totală a contractului pentru pasajul Piaţa Sudului este de 127 de milioane de lei, iar stadiul actual al realizării proiectului este de 59 la sută.

Cookies