Firea a convocat un COMANDAMENT pentru a evalua modul în care s-a intervenit în timpul furtunii

de:
23 aug. 2016
0 Afișari
Firea a convocat un COMANDAMENT pentru a evalua modul în care s-a intervenit în timpul furtunii

Solicit interventia mai prompta a tuturor factorilor care trebuie sa ia masuri in cazul unor fenomene meteo extreme. Imi doresc o mai buna comunicare intre cei care actioneaza in teren, astfel incat sa se poata interveni cat mai rapid. Trebuie sa intervenim de urgenta acolo unde situatia o impune” a declarat Gabriela Firea.

Totodata, avand in vedere ca noaptea trecuta mai multi copaci au fost doborati de furtuna, edilul sef a mai solicitat Directiei de Mediu o situatie a copacilor aflati in declin biologic din Capitala, astfel incat sa se ia masuri de urgenta de prevenire a acestor incidente.

In primul rand vreau sa subliniez ca siguranta cetatenilor este extrem de importanta. Trebuie sa luam toate masurile legale astfel incat sa putem preveni aparitia unor accidente si totodata sa fim extrem de transparenti in ceea ce priveste aceste masuri„, a declarat Primarul General care a reamintit ca toate avizele solicitate de persoanele fizice si juridice de
toaletare sau defrisare sunt publicate pe site-ul PMB si a solicitat Directiei de Mediu o situatie exacta, o centralizare a datelor ADP-urilor din toate sectoarele Capitalei, cu privire la arborii aflati in declin biologic si care pot reprezenta pericol public.

In ceea ce priveste acumularile de apa inregistrate noaptea trecuta, reprezentantul ApaNova a declarat ca s-a intervenit pe parcursul noptii in 37 de cazuri de acumulari de apa, la ora 3 dimineata toate acestea fiind rezolvate. S-au inregistrat incidente la 4 guri de scurgere, din 40.000 de guri de canal existente in Capitala si 95 incidente la nivelul canalizarii
imobilelor. In total, la dispeceratul ApaNova s-au inregistrat 136 sesizari care, pana acum, au fost integral rezolvate. In continuare echipele sunt mobilizate in teren. Noaptea trecuta s-a actionat cu 40 utilaje, 19 autocuratitoare si s-au suplimentat efectivele de interventie cu pompe care au actionat in subsoluri. Totodata, caseta de sub raul Dambovita a fost
deschisa de la inceputul ploii, debitul tranzitat fiind de 207 mc apa/secunda.

Reprezentantii ISU au declarat in cadrul comandamentului ca s-a intervenit in 67 de situatii de urgenta, s-a evacuat apa din curti, locuinte si subsoluri, fiind inregistrati 9 arbori cazuti. Au intervenit in teren 97 de autospeciale, iar echipele sunt in continuare pregatite de interventie, in cazul in care fenomenele meteo o vor impune.

De asemenea, noaptea trecuta s-au inregistrat 40 de avarii la semafoare, dintre care 33 au fost remediate. Se intervine in continuare pentru remedierea celorlalte semafoare, care necesita inlocuirea unor echipamente.

Operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei au raportat interventii de degajare a gurilor de canal precum si salubrizarea arterelor de deseuri vegetale rezultate in urma furtunii.

La sedinta au participat reprezentantii ApaNova, RATB, ASSMB, ALPAB, precum si cei ai Administratiei Strazilor, Politiei Locale, Politiei Rutiere, Luxten, SABIF, ISU si operatorii de salubritate din toare sectoarele Capitalei.

Cookies