ARHIVA B365

Firea a anunţat ce se va întâmpla cu SALARIILE angajaţilor RADET

În ceea ce privește angajații RADET, îi asigur că voi găsi soluții astfel încât, chiar dacă Elcen ne-a notificat că nu va ridica poprirea și, practic, contul va fi blocat sută la sută, ei își vor primi salariile. Nu pot să spun în acest moment la ce soluție m-am gândit, dar nu este normal ca mii de oameni să rămână fără salarii. Ei nu au nicio vină că ani de zile au fost ordine ministeriale, chiar în 2009-2010, prin care s-a dispus ca din datoria RADET către Elcen să se plătească întâi penalitățile și abia ulterior, peste ani de zile, factura principală. A fost un ordin discriminatoriu, din punct de vedere economic, care a pus în dificultate RADET față de Elcen”, a spus Firea.

Ea a adăugat că timp de mai mulți ani a existat o diferență foarte mare între momentul în care RADET trebuia să plătească factura către Elcen și momentul în care regia încasa banii de la populație și instituții, situație care a dus la acumularea de datorii.

CITEŞTE ŞI ELCEN: 40% dintre locuitorii Bucureştiului vor rămâne fără APĂ CALDĂ

Îi asigur pe bucureșteni (…), plus toate instituțiile publice, că PMB nu va acumula în continuare datorii, că va fi cu plata subvenției la zi. De asemenea, cu planul de investiții„, a subliniat edilul.

Edilul a menționat că în această situație sunt implicate instituții ale statului care trebuie să lucreze împreună pentru ca populația Capitalei să beneficieze de apă caldă și căldură.

Fac apel la Guvern să înțeleagă această situație, să ne așezăm la masa negocierilor și discuțiilor, cu responsabilitate. Am găsit dialog și înțelegere a acestei situații la ministrul Energiei, Victor Grigorescu, situație pe care și eu, și domnia sa am moștenit-o. În schimb, nu am găsit același gen de percepere reală a situației din partea Elcen. (…) Această datorie trebuie să fie analizată și recunoscută de toate părțile implicate și, ulterior, sunt de acord cu o eșalonare. Nu putem să plătim în două-trei luni ceea ce nu s-a plătit ani de zile înainte„, a mai spus primarul general al Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button