Fiorii dragostei pe trasee STB și un gentilom în stația „Dragobete”

23 feb. 2023
2000 Afișari
Fiorii dragostei pe trasee STB și un gentilom în stația
Fiorii dragostei pe trasee STB și un gentilom în stația "Dragobete" | Foto: Diana Popescu

Valabil și pe STB:

Cei care au îmbrățișat tradițiile vestice și-au luat, deja, de grija lui Valentin și răsuflă ușurați. Pentru cei care țin la obiceiurile neaoșe și sărbătoresc iubirea pe 24 februarie, iată o colecție de Dragobete de pe liniile STB. Generații diferite, abordări pe măsură. Doar fiorii au rămas aceiași. Și traseele.

🚌 STB. Autobuz. O femeie între două vârste (a treia și a patra) vorbește la telefon. Pe final de discuție, îi promite interlocutorului: ”Da, da, îl pup! Îl pup, îl mușc, îl smotocesc, sar pe el!”. Zâmbitoare, închide. Își dă seama că lumea din jur a auzit tot. Cu o privire vag vinovată, băbuța se justifică: ”De bărbată-miu vorbeam. Nu-l mai bagă nimeni în seamă. Da-l bag io, că al meu e…”❤️

🚌  Pe linia 226, o liceană care oscilează între amuzament și nervi îi rezumă colegei situația:

– Soră-mea a început să ia din hainele mele, cică îi plac puloverele oversize… I-am zis: „Atât timp cât nu le umpli de parfumul tău, sunt fericită. A, și SUB NICIO FORMĂ nu te atingi de hanoracul de la Andrei!”.

🚌  O femeie tânără, cu aer trist, i se confesează la telefon unei prietene (tot pe traseu STB e situația):

– Andreeo, tu nu știi ce horror e să stai într-un oraș de căcat ca ăsta și, când te cerți cu el, să n-ai unde să te duci? Și să stai acolo, lângă el, după ce te-ai certat. Și să-ți vină să te muți! Dar după aia te gândești: „Unde mă mut eu? Și cât o să coste să mă mut?”. Și ce Paștele mă-sii mai fac dacă, după ce m-am mutat, mă-mpac cu el?!”.

🌳 În părculețul de lângă stație, șapte puști de vreo 12-13 ani, fete și băieți, joacă ”Adevăr sau provocare”. Poruncile sunt furnizate de smartphone, toată lumea alege provocarea. ”Dansează cancan!”. ”Ce e ăla?!”. Râd mult, sunt drăgălași, se ceartă, fac gălăgie. 

La un moment dat, una dintre fete chicotește privind în depărtare:

– Ce cute! Ăia doi se sărută de zece minute!

– De zece minute? Și cum respiră?!

– Respiră și ei pe nas…

– Păi, și ce fac dacă au nasul înfundat?

🚌 Pe la ușa din față a autobuzului urcă o femeie de vreo 70 de ani. Imediat în urma ei saltă un bărbat de cam aceeași vârstă. Ea e încruntată toată, el – numai zâmbet.

– Mă scuzați, doamnă, să nu credeți că vă urmăresc… 

– Ce să ne mai urmărim, la vârsta asta? Dacă nu ne-am urmărit până acum… Acum ce să facem? Să ne spălăm lucrurile?! 

– Dacă gândiți așa, ați pierdut tot. Inclusiv speranța. Mai încercați, doamnă… Abia acum e frumoasă viața: nu mai ai griji, nu mai ai necazuri… Dacă ai și pensie bună, e super!

Femeia nu-i deloc convinsă, mai mormăie ceva doar pentru sine. Bărbatul pare să renunțe. Mai întreabă un singur lucru:

– La următoarea coborâți?

– Da.

– Haha, și eu! Acum chiar o să credeți că vă urmăresc!

Femeia e dezarmată:

– Urmăriți-mă, domnule! Ce succes m-am trezit că am și eu!

Coboară din mașină. Și, în sfârșit, zâmbește.❤️

Nota B365.ro: Dacă  STB n-are încă o stație pe care să o cheme Dragobete pentru că nu știe care ar fi mai potrivită, asta în care tocmai au coborât gentilomul și femeia dezarmată ar fi o variantă. Pentru alte povești și idei născute prin. autobuze, tramvaie și troleibuze, urmăriți #CronicileSTB:

Cookies