ARHIVA B365

Finii directorilor din primăria lui Oprescu se îmbogățesc pe banii bucureștenilor

De realizarea efectivă a progra­mului „Capitala creşte verde” s-a ocupat Administraţia Lacuri şi Parcuri de Agrement (ALPAB). Aceasta a achiziţionat obiecte de mobilier urban în valoare de mii de euro prin încredinţare directă de la o singură firmă de milioane de euro. Cu această ocazie, s-au cumpărat sute de jardiniere din tablă la preţul de 3.800 de euro bucata, 2.800 de bănci pentru parcuri la 380 de euro bucata (una similară costă puţin peste 100 de euro la magazinele de bricolaj sau pe internet), informează România Liberă.

Mai trebuie spus că cel puţin jumătate din băncile puse în 2009 nu mai există acum, ­pentru că au fost construite dintr-un material de proastă calitate şi montate incorect. 

Toate aceste greşeli făcute de ALPAB sub conducerea lui Radu Popa în ultimii cinci ani au fost aduse la cunoştinţă primarului şi organelor de cercetare penală de către Curtea de Conturi şi Poliţia Locală Bucureşti încă din 2009, fără a avea însă vreun rezultat concret. Lucrările au continuat la preţuri mult mai mari decât cele reale.

Ce spune Curtea de Conturi

De altfel, toate aceste nereguli au fost constatate în 2009 şi de Curtea de Conturi. Iată, pe scurt, principalele observaţii ale inspectorilor acestei instituţii referitoare la Programul „Capitala creşte verde”:

Schimbarea destinaţiei creditelor bugetare pentru bunuri şi servicii fără a fi aprobate pe lista obiectivelor de investiţii;

Înregistrări contabile inexacte în sumă de 3.570.000 lei;

Plata sumei de 2.977.000 lei pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a 10 ceasuri stradale (placate cu aur de 24k), care nu erau recepţionate şi nu erau puse în operă la data plăţii, încheindu-se un proces-verbal de custodie ­fictiv;

Plata sumei de 729.000 lei pentru achiziţia unor ambarcaţiuni nautice care nu existau la data plăţii, încheindu-se un proces-verbal de custodie fictiv;

Suportarea de către ALPAB pe cheltuieli a sumei totale de 1.288.000 lei pentru repara­ţiile unor clădiri administrate de firme private.

Una dintre companiile care a obţinut contracte de la ALPAB este SC Continent SRL, care îl are ca acţionar majoritar pe Cristian Ionescu, bun prieten cu şefii ­ALPAB.

Din contractele cu Primăria, firma „finului” Ionescu a obţinut câştiguri substanţiale. În 2005 avea o cifră de afaceri de butic, de 51.000 de RON, iar după preluarea contractelor cu chioşcurile de epocă, panourile foltovaice şi altele, în 2010 şi 2011 profitul şi cifra de afaceri au crescut cu peste 200 de procente, ajungând la un rulaj de milioane de euro anual.

Mai multe, în România Liberă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button