BAZAR

#find_us: Expoziție, cu licitaţie, dedicată fotografilor afectați de tragedia #Colectiv

UPDATE: Organizatorii expoziției foto dedicată fotografilor afectați de tragedia #Colectiv au decis să amâne deschiderea acesteia până sâmbătă, 12 decembrie, la ora 14.00, deoarece nu au reușit să se organizeze la timp.

„Ne cerem mii de scuze, dar suntem nevoiți să vă anunțăm că este imposibil să deschidem expoziția în data de 8 decembrie. Am făcut toate eforturile posibile să fie totul gata la timp, dar pentru că este pentru prima dată când încercăm așa ceva, nu am știut câte capcane ascunse sunt în drumul nostru.

Vă rugăm să ne iertați și avem marea rugaminte să întelegeți că această expoziție este pentru noi un mod prin care ne dorim să ne amintim și să fim alături de prieteni dragi”, a declarat Ciprian Vlăduț, organizatorul expoziţiei.

„Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, aceștia participând împreună atât la majoritatea concertelor din București, cât și la concertele de anvergură din țară și nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franța) sunt doar câteva exemple). Erau legați atât de afinițăți profesionale, cât și de prietenie, ei fiind cei care de fiecare dată erau prezenți în fața scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artiștii și cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate în diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi.

O parte dintre acești fotografi nu mai sunt printre noi. Astfel, am decis să organizăm #find_us: Expoziție foto dedicată fotografilor afectați de tragedia #Colectiv, scopul evenimentului fiind de a omagia munca lor, dar și de a-i susține pe supraviețuitori, care au nevoie de ajutor”, anunţă organizatorii.

In cadrul expoziției, vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv, această inițiativă fiind cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România.

Intrarea la expoziția #find_us va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donații, sumele strânse urmând să susțină tratamentul fotografilor afectați de incendiul din Clubul Colectiv sau să ajungă la familiile acestora, greu încercate după tragicul eveniment.

Expoziția va avea trei teme: 1. câte 10 fotografii ale fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv; 2. fotografii ale celorlalți fotografi de concerte (expuse la Hanul Gabroveni, începând cu 8 decembrie) ; 3. fotografii cu trupa Goodbye to Gravity din concertele susținute de aceștia de-a lungul timpului (expuse la Casa Filipescu-Cesianu, începând cu o dată ce va fi anunțată ulterior) .

#find_us este o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

În cadrul expoziției se va organiza o licitație, toate lucrările expuse urmând a fi vândute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv și familiilor acestora.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button