ARHIVA B365

Finanţele au scos la vânzare bunuri de peste 1 milion de euro ale firmelor deţinute de Porumboiu

Potrivit anunţului publicat pe site-ul ANAF, un număr de 97 de bunuri mobile ce aparţin societăţilor Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui vor fi scoase la vânzare, prin licitaţie publică, pe 19 februarie, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui, transmite corespondentul Mediafax.

Toate bunurile scoase la licitaţie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare în perioada 2011-2014, în urma stabilirii unui grafic de eşalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

„Toate aceste bunuri au fost scoase la licitaţie în urma constatării pierderii valabilităţii eşalonărilor şi amânărilor la plată acordate societăţii Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligaţiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de eşalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu susţine că datoriile către bugetul de stat vor fi plătite şi bunurile scoase la licitaţie vor fi recuperate.

„În ultimii ani, firmele mele au plătit peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat, taxe şi impozite. Grupul de firme este unul dintre cei mai serioşi contribuabili din ţară. Acum am întârziat până în 15 de zile cu plăţile şi s-au repezit să facă treaba asta. Pe 27 ianuarie s-a pierdut eşalonarea, au trecut 15 zile, iar în a 16-a zi au trecut la executare, când puteau să se uite mai bine în urmă şi să vadă ce sume au plătit fimele mele la bugetul de stat. Toate datoriile vor fi plătite, utilajele vor fi recuperate. Nu este o scuză, dar prin ce trec firmele mele trec 95% din firmele cu capital românesc. Cu toate greutăţile, societăţile mele vor funcţiona şi vor rămâne în picioare. Revirimentul se va produce cât de curând”, a precizat omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Printre bunurile scoase la vânzare de Finanţele Publice se află autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semănătoare, şi instalaţii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui.

Firma Comprest are ca activitate transportul rutier şi realizarea de construcţii civile, industriale şi agricole.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button