ȘTIRI

Smartphone-uri vândute online fără TVA – Prejudiciu de 1,37 milioane euro descoperit de inspectori

În urma verificărilor începute în ianuarie 2014, au fost identificată existenţa unui circuit de societăţi comerciale organizate pe două niveluri distincte. Primul palier, constituit din societăţile prin care produsele electronice, achiziţionate în principal din Germania, erau introduse în România, acţiona prin încălcarea obligaţiilor declarative şi neplata taxelor şi impozitelor aferente activităţilor comerciale derulate.

Aceste operaţiuni erau dublate de înlocuirea sistematică a firmelor utilizate cu unele nou înfiinţate pe numele a diverse persoane fizice cu situaţie materială precară, inclusiv a unei persoane aflate la închisoare. Al doilea palier era format din firmele specializate în comerţul on-line cu telefoane mobile şi tablete, prin care erau distribuite electronicele pe piaţa românească.

Având în vedere aspectele identificate, în martie 2014 inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi au asigurat suportul de specialitate, în baza documentelor procedurale emise de unitatea de parchet menţionată. În data de 18.06.2014, în baza autorizaţiilor emise de instanţa competentă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au realizat percheziţii la sediile firmelor şi la adresele persoanelor implicate, fiind descoperite sume mari de bani în numerar şi autoturisme de lux. În data de 19.06.2014, cele şase persoane învinuite că au organizat şi derulat activităţile respective au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button