BAZAR

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015, DUMINICĂ, 8 MARTIE: Concureții, obligați să plătească pentru finală

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015, DUMINICĂ, 8 MARTIE, ORA 20:30. Cheltuielile artiştilor includ ținutele de scenă, deplasarea la Craiova cu echipa lor pentru trei zile, cazarea şi masa. „TVR nu ne decontează nimic, trebuie să suportăm totul. Este foarte costisitoare participarea, e vorba de câteva mii de euro în total. Doar drumul şi cazarea pentru trei zile la Craiova pentru noi şi echipa noastră va ajunge la peste 1.000 de euro. O cameră dublă la Craiova costă de la 180 de lei/noapte şi e vorba de trei nopți. Plus mâncarea”, a dezvăluit unul dintre concurenții Eurovision România pentru ring, citat de romaniatv.net.

Contactată de „ring”, Iuliana Marciuc, vedeta delegată de TVR să supervizeze organizarea selecției naționale pentru Eurovision, a lămurit lucrurile: „Deplasarea concurenţilor la selecţia naţională se face ca anul trecut, pe cheltuiala proprie. Au preţuri preferenţiale la cazare, hotel de patru stele la preţ de trei, pensiune de trei margarete la preţ de două. Unii au acceptat aceste variante de cazare, alţii au închiriat apartamente de la proprietari. Ca orice eveniment mare şi organizarea Eurovision este o muncă de echipă, o echipă mare formată din peste 100 de oameni, fiecare important în felul său. Dacă adaugi şi echipele concurenţilor, mai obţii încă pe atât. Pentru mine este o adevărată lecţie de comunicare. Asta la selecţia naţională. La etapa finală nu ştiu câţi sunt în echipa EBU, dar ştiu că acolo e totul pus la punct cu atâta precizie, încât ai ce învăţa în fiecare clipă”.

„Juriul de la preselecție e acelaşi cu cel de la selecţie. Membrii juriului vor urca pe scenă. E firesc să-i protejăm de intervenţiile care s-ar fi făcut dacă erau ştiuţi. Dar am avut grijă să fie profesionişti, din generaţii diferite producător, solist, compozitor, ziarist implicat în fenomenul Eurovision”.

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015. Finala Eurovision România se va desfăşura, pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova. Pentru a reprezenta România la Eurovision 2015, vor concura Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ. „Avem cel puţin patru piese foarte bune care merită să ne reprezinte în Austria. Făcând parte din segmentul acesta al Eurovision, nu ar fi corect să spun care ar fi piesa pe care aş miza eu. Am o părere bună despre piesele de anul acesta; compozitorii noştri au fost inspiraţi. Din câte am văzut eu până acum, show-urile sunt bine făcute la piesele pe care le avem în concurs, sigur că invenţii multe nu mai poţi face pe scenă decât dacă îţi dai foc sau rămâi în pielea goală. În fond, cred că anul acesta creaţia o să conteze foarte mult, mai ales că Viena e un oraş al culturii. Ar trebui să se ţină cont mai mult de calitatea pieselor decât de circul de pe scenă. România nu poate să câştige deoarece în ultimii 10-15 ani concursul a fost politizat. E un fel de Miss Piranda… Noi nu putem influenţa, iar anul trecut, nici moldovenii n-au fost alături de noi. Sigur că putem obţine locuri bune, aşa cum s-a mai întâmplat şi putem face ca muzica noastră să conteze, dar nu putem visa la trofeu”, a declarat, pentru „ring” Mădălin Voicu.

EUROVISION 2015: Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru bărbaţi care au handicap mintal, va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015, care se va desfăşura în luna mai, la Viena. „Ne răzvrătim împotriva societăţii, dar nu ne implicăm politic. Sperăm să schimbăm mentalităţile. Nu vrem ca lumea să ne voteze din milă, nu ne considerăm diferiţi de ceilalţi oameni. Suntem persoane obişnuite, cu un handicap mintal”, a declarat basistul trupei, Sami Helle, pentru „The Guardian”. Despre această trupă, Mădălin Voicu crede că nu va reuşi să câştige trofeul. „Nu ştiu dacă asta va prinde. Finlandezii i-au mai avut şi pe rockerii aceia care au câştigat. Nu cred că mai merge circul peste tot. Să-ţi fie milă de unii care interpretează o piesă, chiar dacă sunt bolnavi, Dumnezeu să-i ocrotească, nu cred că poate crea o emulaţie de a câştiga trofeul Eurovision, mai ales că am ascultat piesa şi nu e foarte reuşită”, ne-a spus Mădălin Voicu.

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015, DUMINICĂ, 8 MARTIE, ORA 20:30. Ca la fiecare selecţie naţională Eurovision, există şi un concurent dat învingător înainte de finală. În acest an, surse citate de cancan.ro susţin că organizatorii de la TVR au hotărât să „favorizeze” grupul Voltaj pentru a-l trimite să ne reprezinte la Viena. În sprijinul acestei teorii, cârcotaşii aduc ca argument faptul că Voltaj a înregistrat deja varianta în limba engleză a piesei „De la capăt” („All Over Again”). În finala de duminică, de la Craiova, votul juriului de specialitate contează 50%, iar televotingul publicului, 50%.

EUROVISION 2015: Încă trei zile până la finala Eurovision România, iar concurenţii au aflat cum vor intra în concurs pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

Deschiderea va fi făcută de Călin Goia şi colegii lui de la Voltaj, care o iau „De la capăt” cu o nouă participare la Eurovision, urmaţi de cei de la trupa Băieţii („Dragostea în lanţuri”) şi Tudor Turcu („Save Us”). Apoi schimbăm ritmul şi trecem la „Chica latina, cu Aurelian Temişan şi Alexa.

În continuare, Rodica Aculova ne va cânta despre lumina ei („My Light”), Blue Noise vor încerca să ne convingă acappella că „Love Won’t Run Away”, iar Ovidiu Anton, aflat pentru a patra oară la Eurovision România, ne va demonstra că este un supravieţuitor („Still Slive”).

A 8-a va intra în concurs Lara Lee. Rămâne de văzut dacă „Superman” va avea forţa să o trimită la Viena sau dacă ritmul disco va fi suficient de convingător pentru a-i scoate câştigători pe cei de la Super Trooper („Secret Place”).

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015. „A Million Stars” ne aduce Luminiţa Anghel, la 10 ani de la urcarea pe podiumul Eurovision Song Contest, când a reprezentat România la Kiev. Luminiţa va fi urmată de Cristina Vasiu, care va interpreta „Nowhere” pe scena Eurovision de la Craiova.

Concursul se va încheia cu povestea de dragoste a suedezilor de la CEJ („We Were In Love”).
Cei care nu mai au răbdare până la finală şi vor să se decidă cu cine să voteze duminică, în finala naţională de la Craiova, au ocazia să asculte toate melodiile din concurs şi să-şi aleagă favoriţii. TVR 1 difuzează, în patru emisiuni de promovare intitulate Selecţia naţională Eurovision, toate cele 12 melodii finaliste. Ele pot fi urmărite marţi, 3 martie, de la ora 17.00, vineri, 6 martie, de la 13.00, sâmbătă, 7 martie, de la 14.30, respectiv duminică, 8 martie, de la 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.
În seara de 8 martie, la finala naţională Eurovision, votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca cel al juriului. Melodia care va primi cel mai mare punctaj duminică seară va reprezenta România la faza internaţională Eurovision, la Viena – mai întâi în semifinala din 19 mai şi, dacă se va califica, şi în marea finală, din 23 mai.

FINALA ROMÂNIA EUROVISION 2015, DUMINICĂ, 8 MARTIE, ORA 20:30. Selecţia naţională Eurovision România va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, pe 8 martie, de la 20.30.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button