FINALA EUROVISION 2015 LIVE ONLINE: Unde poți urmări concursul EUROVISION LIVE ONLINE AZI, 23 MAI

de:
23 mai 2015
0 Afișari
FINALA EUROVISION 2015 LIVE ONLINE: Unde poți urmări concursul EUROVISION LIVE ONLINE AZI, 23 MAI

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Puteți urmări FINALA EUROVISION 2015 de AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI 2015, pe site-ul TVR, tvrplus.ro/live-tvr-1 sau pe site-ul EUROVISION, eurovision.tv/page/webtv, începând cu ora 22, ora României.

În finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, vor concura, în urma celor două semifinale, România, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan şi Suedia. Acestora li se adaugă ţările calificate direct în finală – Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

România va intra în finala de sâmbătă pe poziţia 20.

ORDINEA ȚĂRILOR LA EUROVISION 2015:

Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Semifinalele Eurovision 2015, care au avut loc marţi şi joi, la Wiener Stadthalle, au fost transmise live de TVR, iar finala de sâmbătă va fi şi ea transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

MELODIILE PARTICIPANTE LA EUROVISION 2015, conform click.ro:

Austria

Ţara Gazdă a Eurovision 2015 din acest an este calificată în finala de sâmbătă 23 mai. Ea va fi reprezentantă de cei trei băieţi de la The Makemakes cu piesa „I Am Yours”. Trupa a fost fondată în 2012, dar a devenit celebră în 2013 când a cântat în deschiderea concertului lui Bon Jovi de la Viena.

Australia

Pentru prima oară participantă la Eurovision, Australia a beneficiat de o invitaţie din partea organizatorilor, fapt ce a propulsat-o direct în marea finală de sâmbătă 23 mai. Guy Sebastian este reprezentantul acestei ţări şi este unul dintre cei mai apreciaţi artişti din această ţară. Acesta are peste 3 milioane de albume vândute, 11 single-uri care au stat pe primul loc în topurile din continent.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Franţa

Franța este una dintre țările organizatoare care nu a înregistrat de multă vreme un succes la Eurovision. Melodia Lisei Angell este calificată direct în finala Eurovision 2015 însă este cotată cu șanse slabe de casele de pariuri.

Germania

Ann Sophie cu piesa „Black Smoke” este interpreta în vârstă de 24 de ani care a câştigat preselecţiile naţionale în ţara natală şi este calificată automat pentru Eurovision 2015 finală. Este inspirată de artiste precum Britney Spears şi Christina Aguilera pe care le-a cunoscut de când locuieşte în Statele Unite. Este studentă la prestigioasa academie „Lee Strasberg Theatre & Film Institute”.

Italia

Cei trei tineri tenori de la Il Volo, Piero Barone, Ignazio Boschetto şi Gianluca Ginoble încearcă să aducă trofeul Eurovision 2015 în Italia cu piesa „Grande Amore”. Cei trei au început să cânte în 2009 şi au lucrat cu Michele Torpedine managerul unor nume mari precum Andrea Bocelli şi Zucchero. Peste ocean au devenit celebri când au apărut în ultimul episod al unui serial foarte urmărit din acea perioadă, „Anturaj”.

Spania

Spania a trimis o reprezentantă a sexului frumos să reprezinte țara direct în finala Eurovision 2015. Edurne este una dintre cele mai sexy concurente de la Eurovision 2015, alături de reprezentantele Greciei și Rusiei pe care le vom vedea și pe ele în marea finală, după calificarea din prima semifinală. Spaniolii îşi spun speranţele în piesa „I can’t wait to be there with all of you!”

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Marea Britanie

Marea Britanie a constituit an de an o mare dezamăgire pentru Eurovision, nereușind clasări în primele 10, deși au fost calificați mereu direct în finală. În acest an își încearcă norocul cu piesa ‘Still in love with you’ interpretată de cuplul numit Electro Velvet.

Albania

Piesa „I’m Alive” va fi interpretată de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei la Eurovision 2015. Artista, în vârstă de 21 de ani, este celebră nu numai în țara ei, cât și în Italia, unde a câștigat concursul „Vocea Italiei”.

Armenia

Reprezentatul Armeniei în marea finală Eurovision 2015 este trupa Genealogy, formată din șase muzicieni care au fost selectați de televiziunea publică a Armeniei pentru a cânta melodia „The Shadow” pe scena din Viena. Aceasta este descrisă ca fiind un imn al păcii, unității și iubirii.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Rusia

Polina Gargarina este una dintre cele mai cunoscute vedete ale televiziunii ruse și își va reprezenta țara în marea finală Eurovision 2015 cu melodia „A Million Voices”. La acest cântec a lucrat o echipă întreagă de autori internaționali, inclusiv autori ruși, suedezi și chiar un Australian care locuiește în Berlin.

România

Voltaj duce piesa „De la capăt”/ „All over again” în marea finală Eurovision 2015. Artiştii vor interpreta piesa în limba engleză pentru a putea fi înțeleasă de public. Melodia cu care va participa Voltaj are un mesaj menit să emoționeze, despre copiii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate și i-au lăsat singuri, cu vecinii sau bunicii lor.

Ungaria

Ungaria va fi reprezentată de către Boggie în finala Eurovision 2015 cu melodia „Wars For Nothing”. Cântecul trasmite un mesaj puternic împotriva războaielor și este o baladă compusă de Áron Sebestyén, Sára Helene Bori și Boggie însăși.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Grecia

Maria Elena Kyriakou va interpreta piesa „One Last Breath”. Aceasta a declarat că a visat dintotdeauna să ajungă la Eurovision, astfel, melodia cu care a decis să participle este una foarte importantă pentru ea.

Estonia

Estonia va fi reprezentată de Elina Born și Stig Rasta în finala Eurovision 2015, care vor interpreta melodia „Goodbye to Yesterday”. Stig a descoperit-o pe Elina pe Youtube și a fost„complet fermecat de muzicalitatea ei”, a declarat artistul pentru echipa Eurovision. 

Georgia

Georgia va fi reprezentată de Nina Sublatti în finala Eurovision 2015 cu melodia „Warrior”. Piesa a fost scrisă de artistă însăși, iar mesajul este unul feminist și sincer, care are legătură cu istoria femeii în Georgia.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Serbia

Bojana Stamenov este reprezentanta Serbiei în marea finală Eurovision 2015. Aceasta a fost finalistă în concursul „Serbia are Talent” din anul 2012, iar acum va participa la concursul Eurovision. Melodia cu care va participa, „Beauty Never Lies”, transmite un mesaj puternic și este o imensă provocare pentru artistă din punctul de vedere al vocii.

Belgia

Belgia va fi reprezentată de Loïc Nottet în marea finală Eurovision 2015 de la Viena, cu melodia „Rythm Inside”. Loïc Nottet are numai 19 ani și este finalist în al treilea sezon al emisiunii „The Voice Belgique”. Mai mult, tânărul a semnat deja un contract cu Sony Music Entertainment.

Lituania

Monika Linkytė şi Vaidas Baumila este un duo format special pentru Eurovision 2015. Vaidas este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din noua generaţie a lituaniei. A început cariera pe vasul de croazieră Queen Elizabeth, de unde a plecat pentru a-şi urma visul. În 2006 şi-a lansat albumul de debut „What Do You Like?”, urmat în 2008 de un al doilea, „Listen to Me”, album ce i-a adus premiul pentru cel mai bun cântăreţ din Lituania. În cadrul Eurovision 2015, semifinala 2, Vaidas va cânta piesa „This Time” alături de Monika Linkytė, o cântăreaţă în plină ascensiune în Lituania.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Muntenegru

Knez cu melodia „Adio” este reprezentantul statului Muntenegru la Eurovision 2015, semifinala 2. Nenad Knežević Knez pe numele său complet a debutat în anul 1992 şi este unul dintre cei mai respectaţi artişti din ţara sa natală. Are peste 6 albume la activ şi doreşte ca ţara, deşi recentă pe harta Europei, să devină un nume important pe piaţa muzicală de pe bătrânul continent.

Norvegia

Kjetil Mørland şi Debrah Scarlett cu piesa „A Monster Like Me” sunt reprezentanţii Norvegiei la Eurrovision 2015, semifinala 2. Kjetil îşi foloseşte pe scenă doar numele Mørland, numele de familie, şi s-a întors în ţara natală după ce tinereţea şi-a petrecut-o în Marea Britanie, unde a cântat în diverse formaţii. Colaborarea dintre cei doi a început printr-un SMS pe care Debrah l-a primit de la Kjetil când se afla în turneu în Elveţia, după ce participase la show-ul „The Voice” din Norvegia.

Israel

Nadav Guedj cu piesa „Golden Boy” încearcă să aducă un aer nou la Eurovision 2015, semifinala 2, concurs dominat de melodii destul de lente. Cântăreţul de 16 ani cu origini israeliano-franceze este proaspătul câştigător al unui reality-show intitulat „The Rising Star”, desfăşurat în Israel. Piesa aduce ritmuri moderne dar şi influenţe orientale şi mediteraneene.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Letonia

Aminata cu „Love Injected” este reprezantanta Letoniei la Eurovision 2015, semifinala 2. Aminata Savadogo, pe numele complet, are origini africane şi ruseşti şi este una dintre cele mai interesante concurente. Aminata îşi compune singură muzica şi cântă şi la flaut. Asemenea sportivilor de top, ascultă muzică în câşti înainte de a intra pe scenă pentru a se relaxa şi este o fire retrasă, care iubeşte singurătatea.

Azerbaidjan

Elnur Huseynov cu „Hour of the wolf” este reprezentantul Azerbaidjan-ului la Eurovision 2015, semifinala 2. Elnur Huseynov este născut în anul 1987şi cântă de la 5 ani de când a început să înveţe canto clasic şi pian. Stilul clasic nu i s-a potrivit aşa că artistul a experimentat diferite forme e jazz şi pop, cu influenţe clasice, provenite din pregătirea muzicală pe care o are.

Suedia

Måns Zelmerlöw cu piesa „Heroes” este reprezentantul Suediei la Eurovision 2015, semifinala 2. Artistul vine dintr-o ţară cu o puternică tradiţie în cadrul concursului european de muzică, după ce a avut câştigători ca ABBA sau Loreen. Måns, 28 de ani, este un artist versatil care a câştigat concursul „Let’s Dance” din Suedia şi este un compozitor şi artist de succes în ţara scandinavă.

Cipru

John Karayiannis cu „One Thing I Should Have Done” este reprezentantul Cipru-lui la Eurovision 2015, semifinala 2. Are 20 de ani şis-a născut în Limassol, dar anul trecut în septembrie a decis să se mute în Londra pentru a putea deveni un artist complet. Se declară inspirat de nume grele ale industriei ca Eminem şi Linkin Park, dar este cel mai mare fan Metallica.

Slovenia

Maraaya cu piesa „Here For You” sunt reprezentanţii Sloveniei la Eurovision 2015, semifinala 2. Trupa este formată din Marjetka şi Raay, doi muzicieni care sunt căsătoriţi şi au împreună doi băieţi. trupa a fost formată anul trecut şi este una dintre cele mai importante noi nume ale muzicii din Slovenia şi ţările învecinate. Raay este omul de la platane, în timp ce soţia sa, absolventă a Academiei Muzicale din Ljubljana, este vocea trupei.

EUROVISION 2015 LIVE ONLINE, AZI, SÂMBĂTĂ, 23 MAI:

Polonia

Monika Kuszyńska cu „In The Name Of Love” este reprezentanta Poloniei în cadrul Eurovision 2015, semifinala 2. Monika este o cântăreaţă şi compozitare ce şi-a început cariera în 2001 când a cântat în formaţia Varius Manx, cu care a lansat 4 albume. Monika a suferit un accident auto în anul 2006 şi a rămas paralizată şi se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile.

 

Cookies