SIMONA HALEP A CÂŞTIGAT turneul de la Madrid. Românca urcă pe locul 5 WTA

de:
07 mai 2016
0 Afișari
SIMONA HALEP A CÂŞTIGAT turneul de la Madrid. Românca urcă pe locul 5 WTA

Simona Halep, numărul șapte mondial, a câștigat turneul WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, sâmbătă, după ce a dispus în finală de Dominika Cibulkova (Slovacia) cu scorul de 6-2, 6-4. 

Halep s-a impus după o oră și 20 de minute, trecându-și în palmares primul său titlu din acest an. Halep a mai jucat finala turneului de la Madrid în 2014, când a fost învinsă de Maria Șarapova în trei seturi.

Românca a dominat meciul cu Cibulkova și s-a impus meritat, confirmând ascensiunea din ultima perioadă. În primul set, Halep s-a desprins repede la 5-1, încheind setul după doar 30 de minute, cu 6-2, relatează Agerpres. Setul secund a început cu dreptul pentru Halep, care a reușit breakul, apoi s-a desprins la 2-0 și și-a păstrat avantajul până la final, impunându-se cu 6-4.

După meci, Simona Halep a declarat că a avut o săptămână aproape perfectă, de nota 9,5, la turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat.

A fost un moment extraordinar când am primit trofeul de la Nadia (Comăneci, n. red.). Săptămâna aceasta îmi dau nota 9,5, nu încă 10″, a spus Halep surâzătoare la conferința de presă de după meci, cu aluzie la faptul că Nadia a fost prima gimnastă care a primit nota 10 (în urmă cu 40 de ani, la JO de la Montreal, n. red.).

Halep a mărturisit că e un ”sentiment special” faptul că mulți români vin să o susțină: ”Văd multe steaguri în public, înseamnă mult pentru mine”.

„Nu mă așteptam înainte de a ajunge aici că voi câștiga titlul, dar după prima săptămână de antrenamente cu Darren (Cahill, antrenorul său, n. red.), după multe ore petrecute pe teren, am simțit că am șansa mea’‘, a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

‘Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simțit grozav. Nici vorbă de accidentare sau așa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut câștiga aproape toate meciurile în două seturi (o singură excepție, cu Irina Begu, în sferturi, n. red.)”, a precizat Simona Halep.

Halep consideră că ”e normal ca jucătoarele clasate în top 20 sau top 30 să vrea să bată jucătoarele din top 10”. ”Am fost în poziția aceasta și cunosc sentimentul. Dar, acum sunt obișnuit cu el. Nu-mi pasă cu cine joc, nu mă mai gândesc la clasament”, a adăugat Simona Halep.

Românca va urca pe locul 5 în clasamentul mondial publicat luni și pe 6 în ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor.

Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid: 6-2, 6-4!

SETUL 2

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 64

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 5-4

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 5-3

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 4-3

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 4-2

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 3-2

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 3-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 2-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 2-0

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 1-0

Simona Halep câştigă primul set cu 6-2!

SETUL 1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 6-2

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 5-2

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 5-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 4-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 3-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 2-1

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 2-0

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA 1-0

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA. FINALA DE LA MADRID. Simona Halep, ocupantă a locului 7 WTA, a jucat în finala turneului de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, împotriva sportivei din Slovacia, Dominika Cibulkova. Prin calificare în ultimul act al turneului, Simona Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă a ei în competiţia de la Madrid, după finala pierdută în 2014, în faţa Mariei Sharapova.

De asemenea, aceasta ea fost prima finală pentru Halep, după aproape 9 luni. Ea a disputat ultimul act de la Cincinnati, în august 2015, şi a fost învinsă de numărul unu mondial, Serena Williams, în două seturi, 3-6, 6-7.

SIMONA HALEP vs DOMINIKA CIBULKOVA. FINALA DE LA MADRID. De partea cealaltă, pentru ocupanta locului 38 WTA, Dominika Cibulkova, aceasta a fost cea mai importantă finală, de la ultimul act de la Australian Open (2014), atunci când a fost învinsă de Na Li (6-7, 0-6).

Cibulkova (27 ani, 38 WTA) o conduce pe Halep cu 3-1 la meciurile directe. Singura victorie a româncei datează din 2012, în sferturi, la Bruxelles, pe zgură, 0-6, 6-4, 6-3. Cibulkova s-a impus în 2011 în primul tur la s-Hertogenbosch (iarbă), cu 6-3, 6-0, în 2013 la Indian Wells, 7-5, 7-6 (3), în turul al doilea, şi în 2014, în sferturi la Australian Open, cu 6-3, 6-0, ultimele două pe hard.

Cookies