ARHIVA B365

FINALA DE DUBLU TURNEUL CAMPIONILOR: Cuplul Horia Tecău/Jean Rojer a câştigat TURNEUL CAMPIONILOR

UPDATE Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat meciul disputat împotriva perechii Florin Mergea şi Rohan Bopanna cu scorul de 6-4, 6-3.

Perechea Horia Tecău şi Jean Julien Rojer a câştigat primul set în faţa cuplului Florin Mergea şi Rohan Bopanna cu 6-4.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna au ajuns în ultimul act al competiţiei după ce au câştigat prima semifinală a turneului. Mergea şi Bopana s-au impus în două seturi în faţa perechii Ivan Dodig – Marcelo Melo. Mergea si Bopanna au avut nevoie de doar o ora pentru o victorie cu 6-4 si 6-2.

„Bineînțeles, noi știam ce putem să facem și am fost încrezători de la început că putem să avem un rezultat foarte bun aici. Acum este o realizare extraordinară și poate nu-mi dau seama chiar acum, dar o să-mi dau seama zilele următoare”, a declarat Florin Mergea după ce s-a calificat în finală.

În cea de-a doua semifinală a turneului, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au reuşit să îi învingă pentru prima oară pe fraţii Bryan. Perechea româno-olandeză s-a impus în două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

Tecău şi Rojer vor termina pe primul loc în clasamentul anului 2015 indiferent de rezultatul finalei de la Turneul Campionilor şi au primit trofeul meritat imediat după victoria din semifinală.

Horia Tecău a subliniat cât de important e faptul că va termina anul 2015 ca lider : „Sunt foarte fericit. Pentru mine, pentru familia mea, pentru oraşul meu, pentru România. Nu vedeam în urmă cu mai mulţi ani acest lucru posibil, dar am lucrat mult”.

42 de ani au trecut de când un român nu s-a mai aflat la finalul unui an pe prima poziţie în clasamentul ATP. Ilie Năstase încheia anul 1973 ca lider în proba de simplu. Ultimii 10 ani au fost dominaţi categoric de perechea Bob şi Mike Bryan. Cei doi au terminat anul în fotoliul de lider al clasamentului ATP în nouă din zece ocazii, subliniază digisport.ro.

Finala de dublu de la Turneul Campionilor va fi transmisă în direct la Digi Sport 2 azi, de la 17:30.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button