ARHIVA B365

FINALA CUPA MONDIALĂ 2018. Croaţia şi Franţa joacă duminică la Moscova finala, la ora 18

A 21-a ediţie a Campionatului Mondial a ajuns la sfârşit. Finala mare, Franţa – Croaţia, are loc după un drum lung străbătut de ambele echipe.

Croaţia a stat mai mult timp pe teren pentru a-şi obţine locul în finală, după ce a jucat trei meciuri cu prelungiri şi penalty-uri. Danemarca, Rusia şi Anglia sunt naţionalele eliminate de formaţia lui Zlatko Dalic după prelungiri şi lovituri de departajare.

Franţa şi-a croit drumul spre ultimul act mai uşor, după ieşirea din grupe. Argentina, Uruguay şi Belgia sunt echipele învinse în fazele eliminatorii de „Cocoşii” lui Didier Deschamps, cu un joc pragmatic, închis, la rezultat, imediat după deschiderea scorului. Franţa a câştigat grupa C, cu 7 puncte, din care au mai făcut parte Danemarca, Peru şi Australia.

A doua finalistă, Croaţia, a câştigat grupa D cu maximum de puncte, cu victorii în faţa Argentinei, Nigeriei şi Islandei.

„Cocoşii” sunt în finala mondială după 12 ani. În 1998, Franţa câştiga Cupa Mondială chiar pe teren propriu, după o finală în care a învins Brazilia cu 3-0. În semifinale, francezii o eliminau chiar pe Croaţia, la ultimul rezultat mare din istoria naţionalei.

Croaţii sunt pentru prima dată într-o finală de Campionat Mondial.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button