Final de sezon 2013 la „Roaba de Cultură”, duminică

de:
27 sept. 2013
0 Afișari
Final de sezon 2013 la

„Pentru trei ani consectiv, am reusit sa aducem cultura mai aproape de publicul „Roabei de cultura”, am impartit zambete pe fetele tuturor celor care ne-au calcat iarba si am creat activitati dintre cele mai diverse, menite sa te incarce cu energie pozitiva. Le multumim celor peste 300.000 de vizitatori, dar si celor 10.000 de fani de pe facebook si va asteptam in numar cat mai mare si anul viitor si sa sarbatorim incheierea Roabei de Cultura”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

„Ne bucuram sa fim parte a proiectui Roaba de cultura 2013, proiect care aduce laolalta atatia oameni frumosi, preocupati de lumea in care traiesc. Natura si cultura sunt patrimoniul nostru cel mai de pret. Speram ca prin exemplul nostru de sustinere sa incurajam oamenii sa valorifice si sa conserve acest patrimoniu – pentru o societate sanatoasa, educata si civilizata”, a declarat Ionela Nicolau, Director Marketing Walmark.
In cei trei ani de existenta, peste 300.000 de mii de bucuresteni au ales sa-si petreaca timpul liber altfel, bucurandu-se de un festival al culturii in natura, din primavara pana-n toamna, pe pajistea de la Roaba de Cultura.

Duminica, 29 septembrie, incepand cu ora 17:00, « Roaba de Cultura » isi asteapta publicul in acelasi spatiu prietenos pentru a sarbatori « BikeFest in 100 de imagini”, ultimul eveniment din acest an. Tot atunci, se va desemna şi va fi premiat cel mai bun fotograf oficial Nikon la BikeFest şi va fi aleasă si cea mai frumoasa fotografie, realizata de un fotograf amator. Evenimentul se va incheia cu ultimul concert al acestui an, sustinut de Directory Band.

« Roaba de Cultura » este un proiect multifunctional, dezvoltat de Asociatia Green Revolution. Proiectul a fost gandit ca o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber, o oaza de relaxare si cultura, creata pentru a te binedispune la fiecare sfarsit de saptamana. Programul « Roabei de Cultura » ofera activitati in aer liber, concerte, alteliere creative, diverse activitati sportive, lectura, proiectii de filme, dar si activitati dedicate copiilor, familiei, alternative construite pentru o comunitate cu oportunitati culturale nenumarate.

Anul acesta, Roaba de cultura a oferit:

– Seri de film artistic : filme de Oscar si productii cinematografice cu mesaj ecologist – 104

– Evenimente speciale : 31

– Concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc) – 28

– seri de lectura

– Ateliere cretive pentru copii si adulti si activitati dedicate copiilor cu dizabilitati – 46

– Ore de fitness si activitati sportive – 27

– show-uri de magie, teatru in aer liber, concursuri – 28

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si s-a desfasura in perioada 11 mai – 29 septembrie 2013. Accesul in zona ,,Roabei de cultura” este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg. In 2013, in luna dedicata copiilor, peste 3000 de copii s-au bucurat de activitati diverse; concertele saptamanale au adunat in spatiul verde al Roabei de cultura peste 3000 de persoane in fiecare weekend, iar activitatile din timpul saptamanii au reusit sa creeze un trafic de aproximativ 1000 de persoane in fiecare zi.

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Cookies