GREEN CITY

FINAL de campanie de plantări arbori, în Sectorul 6.Circa 600 de stejari roşii, sădiţi lângă blocuri

Campania de plantări de arbori iniţiată de Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet”, condusă de Ştefan Florescu, a demarat în Sectorul 6 la sfârşitul lunii octombrie 2015, în plan fiind inclusă iniţial sădirea unui număr de 300 de stejari roşii ornamentali.

În numai o săptămână de la debutul campaniei, stocul de pomi a fost epuizat, Ştefan Florescu anunţând atunci suplimentarea cu un număr de alţi 300 de stejari roşii ornamentali.

„Au fost epuizaţi şi aceşti 300 de arbori din cea de-a doua etapă de plantări efectuată în Sectroul 6. Am avut foarte multe solicitări din partea asociaţiilor de proprietari şi am răspuns pozitiv la cele mai multe dintre acestea, voluntarii Fundaţiei intervenind îndeosebi în zonele deficitare din punct de vedere al spaţiului verde”, a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”. 

În paralel cu campania de „înverzire” a Sectorului 6, voluntarii Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” derulează o amplă campanie de curăţenie pe străzile sectorului, campanie care va continua şi în zilele următoare în perimetrul ansamblurilor de locuinţe. „Împreună cu voluntarii Fundaţiei salubrizăm, igienizăm locurile de joacă pentru copii, aleile şi spaţiile verzi dintre blocuri şi intervenim peste tot unde autoritatea locală şi ADPDU Sector 6 nu îşi fac treaba”, a completat Florescu. 

De asemenea, tot prin intermediul Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” şi a societăţii de profil DDD, continuă lucrările de deratizare şi dezinsecţie a subsolurilor, ghenelor şi scărilor de bloc din Sectorul 6, plângerile de la locatari fiind destul de numeroase pe această temă, după cum susţine preşedintele organizaţiei neguvernamentale. 

„Continuăm să răspundem prompt solicitărilor asociaţiilor de proprietari care se confruntă cu această problemă devenită acută la nivelul Sectorului 6. Acţionăm la cerere, acolo unde suntem solicitaţi”, a explicat Florescu. 

Campanie de plantări de flori, iniţiată de Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet”, în primăvară

O altă campanie de „înverzire” a Sectorului 6 a fost demarată de Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet” în această primăvară. 

Astfel, cu ocazia zilei de 1 mai, voluntarii Fundaţiei au plantat sute de flori ornamentale în zona Parcului Drumul Taberei, zonă văduvită în privinţa spaţiului verde din cauza lucrărilor la metrou şi nu numai. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button