ARHIVA B365

Final apoteotic pentru manifestațiile anti-puci din Turcia, la chemarea președintelui Erdogan

Principalele partide de opoziție și-au anunțat participarea alături de președinte și de premierul Binali Yildirim. Manifestarea, prezentată oficial ca „festivitatea de absolvire a școlii democrației”, va fi retransmisă pe ecrane de mari dimensiuni în toate cele 80 de provincii ale Turciei. Cotidianul Hurriyet, citat de AFP, se așteaptă la 3,5 milioane de participanți, în marea piață Yenikapi și pe țărmul Mării Marmara.

Sâmbătă, la Istanbul, președintele Erdogan și-a anunțat susținătorii că un ecran uriaș va retransmite marea adunare de duminică și în statul american Pennsylvania, unde trăiește clericul Fetullah Gulen. Autoritățile turce au acuzat mișcarea lui Gulen că se află în spatele puciului din iulie.

Măsurile de securitate vor fi extrem de severe duminică în metropola lovită de multe ori de atentate, fieful politic al lui Erdogan. Singurele drapele autorizate la miting vor fi cele naționale; nu sunt permise însemne ale formațiunilor politice care au răspuns apelului Partidului Justiției și Dreptății, aflat la putere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button