Filmul „Viaţa peştilor”, distribuit de Transilvania Film, de azi şi în Bucureşti. Recomandat de B365

de:
13 ian. 2012
0 afișări
Filmul

Despre poveste:

Andrés are 33 de ani şi pare să aibă viaţa perfectă: a trăit la Berlin în ultimii 12 ani, lucrând ca jurnalist, călătoreşte în jurul lumii, descriind locuri şi stiluri de viaţă, cu viziunea unui turist veşnic imparţial şi intransigent. Acum, întors în Chile, ţara lui natală, se află la petrecerea unui prieten, înconjurat de oameni pe care nu i-a văzut de când avea 21 de ani, mulţi dintre ei buni prieteni deveniţi acum aproape necunoscuţi.

Reîntâlnirea cu viaţa pe care o lăsase în urma îl face pe Andrés să înţeleagă că nu-şi încheiase nici pe de parte socotelile cu trecutul. Pe măsură ce noaptea continuă, începem să înţelegem că un eveniment tragic leagă acest grup, eveniment ce a determinat plecarea lui Andrés. Mai mult, la petrecere se află şi Beatriz, fosta lui iubită, poate persoana de care are cea mai mare nevoie.

„Viaţa peştilor este un film care are loc în „timp real”. Protagonistul său, Andrés, petrece 83 de minute confruntându-şi trecutul şi prezentul. Iar acest lucru i-ar putea foarte uşor afecta viitorul” spune regizorul.

Despre regizor:

Matías Bize a absolvit Școala Chiliană de Film. La 23 de ani a regizat filmul Sabado (2003), care a avut premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film Mannheim-Heidelberg. Pelicula a câştigat 4 premii, printre care şi Premiul Rainer Werner Fassbinder. A urmat En la Cama (2005), care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno. A câştigat Spicul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, făcându-l pe Matías cel mai tânăr regizor care a obţinut acest premiu. Filmul a strâns peste 36 de premii internaţionale şi a fost distribuit comercial la nivel mondial. Revista de specialitate Cahiers du Cinéma l-a descris pe Matías drept „cel mai promiţător regizor din cinematografia chiliană.” A regizat în Barcelona Lo Bueno de Llorar (2007), o co-producţie Spania-Chile care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno. A primit Premiul special al Juriului şi Premiul criticii la Festivalul Internaţional de Film de la Valdivia. A urmat apoi La vida de los peces (2010), selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, câştigător în 2011 al uni premiu Goya pentru Cel mai bun film străin în limba spaniolă,  Premiul Juriului şi Cel Mai Bun Regizor la Los Angeles Latino International Film Festival 2011.

Declaraţii regizorale:

Viaţa peştilor meditează asupra unor subiecte ca relaţiile, teama de angajament, dublul standard, şi cum relaţiile pot fi uneori intermediare, metaforă a felului în care relaţionăm în lumea tranzitorie de astăzi.

„Am vrut să spun povestea într-un mod emoţionant; folosind camera pentru a pătrunde în inima personajelor. Dialogul este foarte important în acest film, iar în anumite cazuri ceea ce nu este rostit – tăcerile, privirile – sunt chiar mai importante.

Conceptul de „rămas bun” este un alt lucru despre care am vrut să vorbesc. Aici au loc cele mai importante momente dintr-o relaţie de orice fel. Astfel, tot filmul are loc pe măsură ce Andrés părăseşte petrecerea şi îşi ia rămas bun” – Matías Bize.

Filmul a fost prezentat în 2011 la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania unde s-a bucurat de aprecieri venite atât din partea publicului cât şi a presei de specialitate.

În prima săptămână, filmul va rula în Bucureşti la Hollywood Multiplex şi la Scala.

Partener media: B365

www.transilvaniafilm.ro

Cookies