BAZAR

Filmul „Tatăl fantomă” proiectat în aer liber în Parcul I.O.R.

Fimlul va fi proiectat pe „Insula Pensionarilor”, din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.), pe un ecran gonflabil de 120 m² și un proiector de 17.000 de lumeni vor transforma vizionarea acestui film într-o experiență de neuitat pentru publicul bucureștean. Filmul “Tatăl fantomă” face parte din seria celor 10 proiecţii internaţionale şi româneşti care pot fi văzute de bucureşteni în perioada 14 august-2 septembrie, în fiecare seară demarţi până duminică, gratuit, în parcul “Alexandru Ioan Cuza”. 

Câştigător al Premiului special la Festivalul de Film Internaţional Almaty “Shaken’s Stars” 2012, filmul “Tatăl fantomă” este o comedie dulce-amară.

Profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş, într-unrol deopotrivă impresionant şi inedit) îşi ia un concediu de un an şi, renunţând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrăţişeze o aventură ce arestrânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlceascămisterul ce învăluie originile tatălui şi unchiului său, faimoşii fraţi Traum: Rudolf, uncelebru romancier şi Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaşte pe Tania (Mihaela Sîrbu), şefa Arhivelor Bucovinei.

Împreună, cei doi încearcă să-l găsească pe Sami (Valer Delakeza), ultimul prieten alfamiliei Traum aflat încă în viaţă, proiecţionist la un mic cinematograf prăfuit de provincie.Sosirea lui Robert e providenţială, căci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de un politician local pus pe căpătuială şi implicat în afaceri cu mafia ucraineană. Treptat, Robertîl va ajuta pe Sami să-şi recupereze cinematograful iar bătrânul îl va ajuta pe Robert să-şirecupereze identitatea.

Filmul “Tatăl fantomă” face parte din seria celor 10 proiecţii internaţionale şi româneşti care pot fi văzute de bucureşteni în perioada 14 august-2 septembrie, în fiecare seară demarţi până duminică, gratuit, în parcul “Alexandru Ioan Cuza”. 

În cadrul aceluiaşi eveniment, joi, 30 august, bucureştenii vor putea viziona filmul „Loverboy”, în regia lui Cătălin Mitulescu. George Piştereanu este „Loverboy”-ul din filmul regizorului Cătălin Mitulescu, un personaj care străbate satele sărace pe scuter, cucereşte fete şi apoi le plasează unei reţele de prostituţie din Constanţa. Pentru poliţiştii de la combaterea crimei organizate această tehnică de racolare se numeşte „metoda prin îndrăgostire”, iar cei ce o practică sunt numiţi „loverboys”. Personajul lui Piştereanu se descurcă bine până ce o cunoaşte pe Veli, personajul interpretat de Ada Condeescu, de care se îndrăgosteşte cu adevărat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button