BAZAR

Filmul documentar „Holy Wars” rulează miercuri seara la Noul Cinematograf al Regizorului Român, cu intrare liberă

„Holi Wars” izbucnesc când credinţa pe care nu o păstrezi pentru tine devine teroare pentru ceilalţi, când oamenii se îmbată cu certitudini şi văd lumea în alb şi negru, iar dialogul se frânge. De la 11 septembrie până la asasinarea lui Benazir Bhutto, documentarul lui Stephen Marshall urmăreşte drumurile a două personaje  – un misionar creştin şi un fundamentalist islamic,  în peisaje ideologice ce par de neschimbat. Unul crede că problemele societăţii s-ar rezolva prin propagarea creştinismului în lumea întreagă, celălalt – prin aplicarea riguroasă a Shariei. Ambii cultivă mitul inocenţei propriei religii şi cred cu aroganţă că Dumnezeul lor îi va apăra în războiul sfânt pe care îl au de purtat.

O confruntare directă va deschide calea spre reconciliere sau va grăbi apocalipsa?

Am ales acest film şi pe fundalul unei profunde dezamăgiri în ceea ce priveşte proiectul de înălţare a Catedralei Mântuirii Neamului, ce costă poporul român 600 de milioane de euro. Câte şcoli, spitale sau centre de îngrijire am putea construi ?

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care îşi propune să descopere oameni şi idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede şi militează pentru o societate deschisă şi atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziţi şi pentru posibilitatea de a reacţiona liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

În măsura în care vremea permite, filmele vor fi proiectate în aer liber.

Pagina de Facebook a evenimentului.

Parteneri : Asociaţia Macondo, Harth Proiect Advertising

Parteneri media : b365.ro, Cărtureşti, FEEDER, Modernism, Veioza Arte, Tataia

Eveniment recomandat de B365


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button