Filmul „Aferim!” în regia Radu Jude, nouă nominalizări la Premiile UCIN

de:
04 mai 2016
11 Afișari
Filmul

Potrivit site-ului UCIN, pe locul următor, ca număr de nominalizări, se află filmul lui Dan Chișu, „București NonStop”, care a primit șapte nominalizări, printre cele mai importante aflându-se cea pentru Trofeul UCIN, pentru regie și pentru scenariu.

* La categoria Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România nominalizate au fost peliculele „București NonStop”, regia Dan Chișu, „De ce eu?”, regia Tudor Giurgiu, și „Aferim!”, regia Radu Jude.

* Pentru Premiul special al juriului au fost nominalizate filmele „Aferim!”, regia Radu Jude, și „Autoportretul unei fete cuminți”, regia Ana Lungu, precum și seria TV „Dreptul la memorie. Argumente pentru înființarea unui muzeu al comunismului în România, la București”, regia: Ruxandra Țuchel, Cristina Rădulescu, Roxana Chiriță.

* Pentru distincția Cea mai bună regie în cursă intră Corneliu Porumboiu cu filmul „Comoara”, Dan Chișu cu „București NonStop” și Tudor Giurgiu — „De ce eu?”.

* Câștigătorul premiului pentru cel mai bun scenariu va fi ales dintre Tudor Giurgiu și Loredana Novak pentru filmul „De ce eu?”, Dan Chișu pentru filmul „București NonStop” și Radu Jude și Florin Lăzărescu pentru filmul „Aferim!”.

Sursa: Agerpres

Cookies