ȘTIRI

Filmele prezentate vineri, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti

La ora 19.00 va fi proiectat efervescentul Filth / Murdărie (regia Jon S.Baird), prima ecranizare după Irvine Welsh post-Trainspotting, care dărâmă aplicat cam tot ce mai era de dărâmat în materie de tabu-uri și ordine – morală, corporală, polițienească, dupa cum informeaza organizatorii.

Tot în cadrul competiției va fi reluat, de la ora 21.00, la NCRR, Short Term 12, în regia lui Destin Cretton – premiul pentru cea mai bună actriță (Brie Larson) la Locarno 2013.

În cadrul secțiunii necompetitive Panorama, la Cinema Studio va rula, de la ora 17.00, Un câmp în Anglia / A Field in England (Marea Britanie, 2013). Anul trecut, Excursioniștii / Sightseers câștiga premiul de scenariu la București IFF. Anul acesta, Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic revine cu o șarjă psihedelică absurd-halucinantă care sfidează orice clasificări.
Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney), considerat comedia verii în Anglia, va fi reluat de la ora 19.00 la NCRR.

La danza de la realidad, primul film regizat de veteranul Alejandro Jodorowsky după o pauză de 23 de ani și lansat la Cannes 2013, în secțiunea Quinzaine des réalisateurs, va rula în cadrul secțiunii Focus, la Cinema Studio, de la ora 21.00. Proiecția va avea loc în prezența actorului Brontis Jodorowsky.

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control și Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button