Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București

13 iul. 2022
1089 Afișari
Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
Oana Titică

În serile lungi de vară în București, în care stăm și ne uităm oftând pe geam, așteptând weekendul să fugim la mare sau CONCEDIUL care pare că nu mai vine o dată, avem nevoie să ne clătim mințile obosite cu niște ficțiune.

Pentru că, nu-i așa, ce este ficțiunea dacă nu o ocazie minunată de a trăi și alte vieți decât ale noastre. Așa că iată câteva recomandări de filme și miniserii văzute în ultima vreme, perfecte pentru seri de vară în timpul săptămânii, cu un mare cocktail Hugo alături. (Asta e ce am făcut eu, dar bănuiesc că merg și cu vișinată. Succesul este garantat oricum).

Operation Mincemeat

Cuvântul mincemeat pare că ar însemna carne tocată, dar este de fapt un mix de fructe uscate, condimente și alte chestii, care se folosește în Marea Britanie pentru umpluturi de plăcinte în perioada Sărbătorilor de iarnă. (Termenul vine, totuși, evident, tot de la carnea tocată, însă în ziua de azi când găsiți mincemeat în rețete pe internet, nu puneți compoziție de cârnați în prăjiturele.)

Filmul, în schimb, are o distribuție fantastică (Colin Firth, Kelly Macdonald, Penelope Wilton), este extrem de haios, foarte britanic și prezintă o operațiune secretă gândită de the Twenty Committee sub aprobarea lui Churchill în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial pentru a-i face pe nemți să creadă că englezii o să-i atace prin Grecia și astfel să le deturneze atenția de la Sicilia, pe unde au făcut-o de fapt. Motivul pentru care se numește Mincemeat este, de asemenea, ceva ce putea să vină doar din umorul negru britanic, dar nu vă spun care e, o să îl descoperiți în film.

Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
„Operațiunea Mincemeat”

The Little Drummer Girl

Există filme care se urmăresc cu mare dificultate, fiindcă actorii sunt prea frumoși ca să te concentrezi la ce se întâmplă. E și cazul seriei The Little Drummer Girl, în care rolurile principale sunt jucate de Florence Pugh și Alexander Skaasgard, care se și cunosc pe o plajă în Grecia în primul episod, așa că inclusiv peisajul e  prea frumos ca să mai fii atent și la acțiunea propriu-zisă. Dar, o dată ce s-a depășit momentul, miniseria e o poveste cu spioni superbă – se întâmplă în anii ‘70, iar Florence Pugh joacă rolul unei actrițe foarte smart, haioasă, ușor trăznită și pasionată de alcool, care este recrutată într-o operațiune de spionaj a israelienilor care vor să oprească atacurile unei grupări de palestinieni. O să vă placă mult de tot.

Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
„The Little Drummer Girl”

The Staircase

Este ceva cu Colin Firth, dar nu știm ce exact, însă pare că orice film sau serie în care apare te face să nu te mai poți ridica de pe canapea până nu se termină. Staircase e inspirat dintr-un caz real de acum 20 de ani: soția scriitorului Michael Peterson (jucat de Firth) moare, iar Peterson declară poliției că așa decedată și plină de sânge a găsit-o pe scările din casă unde a alunecat și a căzut. Poliția nu e, însă, foarte convinsă. O miniserie cu mult suspans și un final care, probabil, o să vă facă să vă dați palme. Dar drumul până acolo va merita.

Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
„The Staircase”

Crazy Rich Asians

De Constance Wu m-am îndrăgostit prima dată în Hustlers, unde joacă alături de Jennifer Lopez. În Crazy Rich Asians, comedie romantică, ea e minunată în rolul lui Rachel, o profesoară care se îndrăgostește de frumosul Nick. Din păcate pentru ea, Nick face parte din una dintre cele mai bogate și excentrice familii din Singapore. Un film foarte haios, la finalul căruia vă veți consola cu faptul că nu doar familiile din Romania sunt foarte tribale, ci și în alte părți se stă în mod sportiv după fusta mamei, iar rudele își bagă nasul aiurea în viețile tuturor.

Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
„Crazy Rich Asians””

Space Force

Dacă există ceva mai comic decât Steve Carrell, acela este Steve Carrell împreună cu John Malkovich. Închei recomandările cu bijuteria spațială care este Space Force, un serial despre o divizie americană desprinsă din Air Force, care se ocupă cu treburi de spațiu cosmic și o echipă foarte competentă, împiedicată și funny în același timp. O să râdeți cu zgomot.

Filme și seriale pentru seri de vară din timpul săptămânii în București
„Space Force”

***

Să le urmăriți cu drag, cocktailuri și popcorn alături.

Nota N365.ro: Și, după ori între filme, recomandăm să citiți:

Cookies