Filmat în Parcul Cișmigiu, Nicușor Dan laudă înlocuirea a 22 de pergole. Bucureștenii remarcă, în comentarii, degradarea din parcurile mari ale Capitalei

11 iun. 2022
11834 Afișari
Filmat în Parcul Cișmigiu, Nicușor Dan laudă înlocuirea a 22 de pergole. Bucureștenii remarcă, în comentarii, degradarea din parcurile mari ale Capitalei

Nicușor Dan a postat, sâmbătă, un mesaj video înregistrat în Parcul Cișmigiu în care vorbește despre o lucrare de întreținere a parcului – monument istoric – realizată de ALPAB, care însă a atras și multe comentarii negative.

În filmarea realizată în parc, primarul general anunța înlocuirea a 22 din 30 de pergole deteriorate, practic niște bârne decorative din lemn care susțin plantele agățătoare. Costurile pentru materiale au fost minime, de 50.000 de lei, iar plantele au fost curățate și puse la loc, spune Nicușor Dan. Restul de 8 pergole vor fi schimbate până la sfârșitul lunii iunie, mai informează edilul.

Acesta anticipează așteptarea pe care o au bucureștenii, legată de Parcul Cișmigiu, și mai transmite că ALPAB are planificate lucrări de reparaţie a Podului mare și a aleilor, precum și înlocuirea locurilor de joacă. El le dă speranțe oamenilor că reamenajarea lor va începe în cursul anului 2022.

„Am fost în Parcul Cişmigiu pentru a verifica lucrările privind refacerea celor 30 de pergole amplasate pe aleea paralelă cu b-dul Schitu Măgureanu, de la Cetate şi până la Liceul Lazăr.

Reamintesc că, în anul 2022, în parcul Cişmigiu, ALPAB mai are planificate şi alte lucrări precum reparaţia Podului mare, a aleilor, reparaţia cuvei Lacului Mic şi înlocuirea locurilor de joacă.”, este mesajul scris care însoțește filmarea.

„În curând ne va paște o nouă tragedie gen podul din Neamț”

În comentariile la postare, oamenii îi amintesc primarului general și de parcurile Herăstrău și Tineretului, administrate de ALPAB, și care sunt deteriorate.

„In Herastrau pe cand? ca isi fac de cap acolo toti cu carciumi si cladiri ilegale, malurile se surpa, in curand ne va paste o noua tragedie gen podul din Neamt. Sa vedem cine va raspunde atunci.”

„Mergeti va rog si in Tineretului, in jurul lacului!”, sunt două din mesajele lăsate de oameni.

Dincolo de mesajele de felicitare primite, nici Parcul Cișmigiu nu este pe placul celor care i-au văzut postarea.

„Dle Primar, Parcul Cismigiu are nevoie de un sistem propriu de intretinere, de angajati permanenti, profesionisti pe gradinarit, nu personal necalificat care habar nu are ce este cu plantele”, mai scrie o persoană.

Primăria Municipiului București a anunțat, încă din luna mai 2022, că a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare aflat în Parcul Cișmigiu. După cum a informat municipalitatea, reabilitarea urmează să fie realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane.

Durata de execuție a acestor lucrări de reabilitare este de 9 luni. Lucrările costa peste 2 milioane de lei.

În luna mai, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu atrăgea atenția că Grădina Cișmigiu – monument istoric – are nevoie de investiții pentru restaurare și conservare.

Mesajul era adresat PMB în contextul în care parcul ar fi devenit, de 1 Iunie, locul unde să se organizeze un festival de Ziua Copilului, idee la care, de altfel, administrația locală a și renunțat.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies