VIDEO | Filmarea completă de la agresiunea asupra consilierei USR la Mogoșoaia. Ce a urmat în țipetele femeii de „Ajutor”, după ce i s-a luat telefonul

29 ian. 2022
414 Afișari
VIDEO | Filmarea completă de la agresiunea asupra consilierei USR la Mogoșoaia. Ce a urmat în țipetele femeii de „Ajutor”, după ce i s-a luat telefonul

Înregistrarea completă de la agresiunea de joi seara, de la Mogoșoaia, asupra unei consiliere USR amenințată că va fi „băgată în scaun cu rotile”, a fost difuzată de televiziunile de știri.

O cameră ambientală surprinde toată scena care s-a întrerupt în mod dramatic cu țipetele femeii după „Ajutor”.

Față de imaginile filmate cu telefonul mobil de consilieră, în care clar este amenințată că este lăsată oloagă, în cele difuzate în vineri seară, surprinse de camerele de luat vederi, și care ar trebui să demonstreze agresiunea fizică, se observă cum îi este smuls telefonul, însă femeia sare să și-l recupereze, în timp ce strigă după „Ajutor”.

Scena când îi este smuls telefonul:

– Eu, dacă mai filmezi îți iau telefonul, spune unul dintre bărbați și se repede la femeie și îi ia telefonul. Acesta o ține de mâini să nu și-l recupereze.
– NU, nu, ajutor, strigă consiliera USR în timp ce se repede la acesta să-și recupereze telefonul.
– Nu mai filma, spune bărbatul, care se ferește să-i înapoieze obiectul.
– Ajutor, ajutooor, ajutor, strigă din ce în ce mai tare, în timp ce trage de bărbat să-și recupereze telefonul.
– Nu mai țipa, îi spune acesta. Dar de ce plângi, de ce faci așa? (neinteligibil, se retrag într-o zonă unde nu se filmează).

Scena a fost dezbătută apoi de Antena 3 ca fiind o înscenare, acuzând USR că a ”manipulat” toată ziua opinia publică și că în realitate consiliera USR ar fi ”generat” reacția consilierilor PMP și PNL care i-au smuls telefonul din mână și au amenințat-o că va ajunge ”în scaun cu rotile”.

În cazuri de agresiune fizică sau verbală, indiferent de locul unde se produce aceasta, psihologii recomandă ca în primul rând să se sune la 112, în al doilea rând să nu se intre în dispută cu agresorul pentru a nu escalada conflictul în violență, și în al treilea rând, pentru a-l descuraja, scena să fie înregistrată cu telefonul mobil.

Scandalul de la Mogoșoaia asupra proiectului imobiliar controversat „Sectorul 0”

Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local în Mogoșoaia, a fost amenințată de consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP), după recentele investigaţii de presă despre proiectul imobiliar Sectorul 0. Evenimentul s-a petrecut la şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local. Consilierul PNL Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, iar consilierul PMP, Dinu Gheorghe, și-a dat demisia din partid.

Polițiștii din orașul Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj și au întocmit în acest sens dosar penal, au transmis vineri reprezenanții IPJ Ilfov. Aceștia susțin că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz.

Informația privind agresiunea a fost lansată public de USR Mogoșoaia.

„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că «şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile»”, au afirmat reprezentanţii USR Mogoşoaia.

Cookies