BAZAR

FILMARE CU CAMERA ASCUNSĂ: Cei care vor să adopte un câine nu au acces în adăpostul din Sectorul 1

„Adăpostul este pazit permanent de agenți ai Poliției Locale Sector 1, care susțin că accesul poate fi obținut numai printr-o aprobare specială de la directorul Politiei Locale Sector 1, dl. Andrei Mihail. Cine vrea sa adopte nu poate să-și aleagă cainele, ci trebuie să ceară medicului veterinar să-i aducă unul din adăpost, furnizând indicații despre cum ar trebui să arate animalul dorit.

În mod la fel de inexplicabil, adopția este gratuită doar în primele 10 zile ale lunii. După data de 11 a lunii, trebuie plătită o taxa de adopție de 150 de lei.

In vreme ce alte primării lansează apeluri repetate la adopții și facilitează accesul cetățenilor în adăposturi, Primaria Sectorului 1 pune bețe în roate tocmai celor care vor să pună umărul la rezolvarea umană a problemei câinilor fără stăpân. Interzicerea totala a accesului într-un adăpost finanțat din bani publici nu are nici o explicație oficială. În trecut, adăpostul Odăi a fost de mai multe ori subiectul unor scandaluri legate de modul în care sunt îngrijite animalele și de lipsa totală de transparență a activităților din interior.

VIER PFOTEN solicită primarului Andrei Chiliman să adopte o atitudine deschisă legată de adăpostul public, finanțat de cei care l-au votat, dar și să lanseze o campanie reală de adopții în sectorul pe care îl conduce, pentru a rezolva în mod uman problema câinilor fără stăpân.

Filmarea a fost realizată vineri, 4 octombrie 2013, de Ziua Internationala a Animalelor”, anunţă Vier Pfoten România, pe pagina de Facebook.

 
 
 

 
 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button