Film românesc lansat sub formă de fotograme NFT: „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”

21 mart. 2022
175 Afișari
Film românesc lansat sub formă de fotograme NFT: „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”
Film românesc lansat sub formă de fotograme NFT: „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”. Sursa foto: HOSPICE Casa Sperantei

„Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie” este primul film din lume care este lansat sub formă de fotograme NFT. Este regizat de Andrei Huțuleac și este primul film românesc fantastic de familie lansat în ultimii 30 de ani în România.

Film românesc lansat sub formă de fotograme NFT

Regizorul filmului este Andrei Huțuleac, iar scenariul este scris de Mihai Mănescu, Matei Dima şi Andrei Huţuleac. „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie” este primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT. Acest proiect este implementat de Oveit şi Minternational Affairs.

Este primul film românesc fantastic de familie care se lansează în ultimii 30 de ani în țara noastră și este dedicat atât copiilor, cât și întregii familii pentru că are un impact imediat asupra calității vieții altor oameni.

Inspirat din fapte reale, filmul ilustrează povestea Marei și a prietenilor ei, aflați într-o aventură care duce în lumea amintirilor din copilărie a lui Ion Creangă.

„Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”

Începând cu data de 25 martie 2022, „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie” poate fi văzut pe marile ecrane din România. Filmul este destinat publicului de toate vârstele, iar sumele strânse din încasări vor fi donate în întregime către Fundația HOSPICE Casa Speranței pentru oferirea de îngrijiri paliative gratuite pentru adulţii şi copiii care suferă de o boală incurabilă.

Din 12.432 NFT-uri este formată colecția și constă în fotograme din filmul Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie. 12.432 este un număr simbol și reprezintă numărul total de vizite la domiciliu realizate de HOSPICE Casa Speranței în anul 2021.

Un NFT din colecție, echivalent în Ethereum (ETH) al sumei de 250 lei, reprezintă costul unei vizite la domiciliu. Jumătate din încasările obținute vor fi donate către Fundația HOSPICE Casa Speranței. NFT-urile pot fi cumpărate direct de AICI.

Toți cei care au cumpărat NFT-uri din colecție vor fi incluși pe whitelist pentru viitoarea colecție de NFT-uri, „Alpaca”, care îl reprezintă pe Mișu the (P)alpaca, mascota HOSPICE Casa Speranței, un simbol al implicării, al gesturilor mici care duc la binele mai mare și al faptelor bune făcute cu zâmbetul pe buze.

NFT – „Non Fungible Token” reprezintă un jeton nefungibil. Bunurile sunt fungibile sau nefungibile. Cele fungibile sunt bunurile determinabile după număr, măsură sau greutate, astfel încât să poată fi înlocuite unele prin altele în executarea unei obligaţii. Banii sunt tot bunuri fungibile. NFT-urile sunt bunuri nefungibile – acele bunuri care sunt individual determinate și care nu pot fi înlocuite prin alte bunuri. Acestea sunt unice.

Cookies