Film 3D gratuit la IMAX, de Noaptea Albă a Muzeelor

Film 3D gratuit la IMAX, de Noaptea Albă a Muzeelor

Samsung Electronics România se alătură evenimentului Noaptea Albă a Muzeelor din noaptea de 14 spre 15 mai, deschizând către public porţile Samsung IMAX din cadrul Cinema City Cotroceni – prima sală de cinema de acest gen din România – printr-o experienţă 3D educativă şi fascinantă în acelaşi timp.

Vizitatorii vor putea viziona, în mod gratuit, între orele 22:00 şi 03:00, documentarul „Staţia Spaţială”, un film 3D ce prezintă povestea Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Documentarul „Staţia Spaţială”, primul film 3D despre spaţiul cosmic, a fost realizat în parteneriat cu NASA şi narează istoria Staţiei Spaţiale Internaţionale, de la naşterea acesteia, la dificultăţile cu care s-au confruntat cei 44 de astronauţi în timpul vizitelor pe teritoriu extraterestru. Tehnologia de ultimă oră transformă această experienţă de vizionare deosebit de educativă într-una în egală măsură palpitantă; realismul incredibil al tehnologiei IMAX recreează detalii inedite, precum iluzia trăirii unei lansări de rachetă spaţială de la doar câţiva metri.

„Inovarea continuă căreia Samsung i s-a dedicat de-a lungul anilor nu este doar un simplu mijloc de divertisment, ci poate contribui la experienţe mult mai interactive şi mai complete de educare,” a declarat Mihaela Stănoiu, director de marketing al Samsung Electronics România. „De aceea, Samsung a ales să se alăture Nopţii Albe a Muzeelor oferind publicului posibilitatea de a viziona un veritabil muzeu virtual, acela al Staţiei Spaţiale Internaţionale, adus la viaţă prin intermediul tehnologiei IMAX.”

În dimineaţa de 15 mai, la ora 10:00, sunt aşteptaţi la vizionarea aceluiaşi film copiii din cadrul programului SOS Satele Copiilor. Pe lângă experienţa documentarului, copiilor li se va vorbi despre aspecte ce ţin de ştiinţa spaţiului cosmic, detalii inedite despre planeta noastră sau despre sistemul solar. De asemenea ei vor face un tur al salii de proiectie si li se va explica modul de funtionare al aparaturii si tehnologiile folosite pentru filmele 3D care ruleaza in Samsung IMAX.

Samsung nu se află la prima acţiune destinată ajutorării copiilor defavorizaţi. Încercările de a face viaţa acestora cât mai plăcută se află în permanenţă pe agenda Samsung, fiind integrate în cadrul platformelor de CSR locale şi globale ale companiei, adresate în special tinerilor.

„Pentru copii, asigurarea accesului la educaţie este la fel de importantă ca cea a unor bune condiţii de dezvoltare fizică şi psihologică,” a adăugat Mihaela Stănoiu. „De aceea, Samsung s-a implicat activ în sprijinirea copiilor defavorizaţi, incluşi în programul SOS Satele Copiilor. Anul trecut, Samsung l-a invitat pe Cristian Chivu să ia parte într-o acţiune educaţională destinată acestora ce avea ca tema centrala promovarea unui comportament eco, protejarea planetei si beneficiile reducerii consumului de energie electrica pentru mediul inconjurator. Ne amintim cu mare drag bucuria din ochii micuţilor atunci când Cristi le vorbea despre comportamentul ecologic şi le explica noţiuni-cheie precum reciclare, energie, poluare şi protejarea mediului înconjurător.”