Filip, puștiul din București care s-a simțit nedreptățit la Evaluare și a avut dreptate. După contestație, nota 6,60 a devenit 9,50: Salt cu 5.000 de poziții în clasament

05 iul. 2023
19468 Afișari
Filip, puștiul din București care s-a simțit nedreptățit la Evaluare și a avut dreptate. După contestație, nota 6,60 a devenit 9,50: Salt cu 5.000 de poziții în clasament
Filip, puștiul din București care s-a simțit nedreptățit la Evaluare și a avut dreptate. După contestație, nota 6,60 a devenit 9,50: Salt cu 5.000 de poziții în clasament. Imagine simbol: Unsplash

În urma primirii rezultatelor la Evaluarea Națională, mai mulți elevi au fost nemulțumiți de note și au depus contestații. După depunerea contestațiilor la matematică, doar trei elevi din toată țara au primit puncte în plus la examen. Unul dintre cei trei norocoși este Filip, un băiat care a avut încredere în cunoștințele sale și a acționat pentru a primi nota meritată.

„Șoc total, 6.60 la mate!”

În urmă cu două săptămâni, elevii din toată țara au susținut cele două probe de Evaluare Națională: limba și literatura română și matematică. Primele rezultate au fost afișate pe data de 28 iunie, iar elevii nemulțumiți de note au putut depune contestații până pe data de 29 iunie.

Marți, 4 iulie 2023, au apărut rezultatele finale, în urma contestațiilor.

Filip, un elev din București, a fost șocat în momentul în care a văzut ce notă a primit la proba de matematică: 6,60. Mama lui a povestit pe Facebook că băiatul era convins că a rezolvat aproape toate subiectele corect, ceea ce l-a determinat să depună contestație.

Filip a ieșit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat și proful de mate și a confirmat, l-a felicitat și i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afișat notele săptămâna trecută…ȘOC TOTAL…6,60 la mate!”, a scris femeia, potrivit Antena 3 CNN.

Potrivit Antena 3 CNN, după reevaluare, Filip a rămas plăcut surprins. Lucrarea sa a fost punctată cu 9,50, o notă care îi oferă șanse mari să fie admis la liceul la care își dorește.

Am făcut contestație, evident, și azi…nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel național care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute, din cauza erorii de corectare!

De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Ii iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000 de poziții în clasamentul pe București, ceea ce înseamnă că are șanse să intre la liceul unde își dorește”, a mai adăugat mama băiatului.

„Lecția zilei: să ai încredere în copil”

Filip a avut încredere în propriile cunoștințe și a fost determinat să depună contestație. În cazul în care nu ar fi depus, băiatul ar fi avut o medie mai mică de admitere și ar fi intrat la un liceu pe care nu și l-ar fi dorit.

Mama elevului i-a sfătuit pe părinți să aibă încredere în copii atunci când spun că au rezolvat corect aproape toate subiectele unui examen.

„Lecția zilei: să ai încredere în copil când el îți spune și îți arată că a făcut aproape totul corect! M-au sunat și diriginta și directoarea de la școala lui, șocate de situație, ziceau că nu au mai văzut așa ceva…o eroare atât de mare de corectare!

(…) Noroc că și noi și el avem ficații tari, că el știa ce făcuse și noi l-am susținut 100%, dar nu pot să mă întreb…altul mai slab de înger ar fi fost extrem de afectat… sau altul a cărui familie l-ar fi certat crunt pentru rezultat,  cum s-ar fi simțit? Deci fiți alături de copiii voștri, indiferent de rezultat. În fine, totul e bine când se termină cu bine”, a mai transmis mama băiatului.

Te-ar putea interesa și:

Cookies