Ființe supranaturale ne invită pe Calea Victoriei în weekend de Florii. Un fel de muzeu imersiv în aer liber, în inima Bucureștiului

26 apr. 2024
1514 afișări
Ființe supranaturale ne invită pe Calea Victoriei în weekend de Florii. Un fel de muzeu imersiv în aer liber, în inima Bucureștiului
Ființe supranaturale ne invită pe Calea Victoriei în weekend de Florii. Un fel de muzeu imersiv în aer liber, în inima Bucureștiului | Sursă foto: Captură video ProTv

Începând cu acest weekend, renumita Calea Victoriei din inima Bucureștiului se transformă într-o scenă a mitologiei românești, oferind vizitatorilor o experiență culturală unică și gratuită cu ajutorul unei aplicații.

Muzeu imersiv în aer liber pe Calea Victoriei

Calea Victoriei devine gazda unui muzeu imersiv în aer liber, în perioada 26-28 aprilie 2024. Această incursiune în mitologia locală este posibilă prin intermediul aplicației ArtLink, care este gratuită pe orice tip de dispozitiv mobil.

Vlad Ilicevici, co-fondatorul proiectului, explică la ProTV următoarele:

De mâine vor fi prezente creațiile noastre pe Calea Victoriei, și anume niște ființe supranaturale, inspirate din mitologia românească, atât urbană, cât și rurală. Se vor plasa pe Calea Victoriei începând cu Ateneul Român până la Cercul Militar. Experiența este accesibilă prin intermediul aplicației ArtLink, care este gratuită pe orice fel de device mobil și cu ajutorul ei vă puteți plimba prin locurile amintite.

Utilizatorii sunt invitați să descarce aplicația pentru a se bucura de o experiență captivantă și educativă pe Calea Victoriei.

Pasionații de artă și cultură vor putea să își plimbe privirea și să descopere creaturi mitologice din folclorul românesc printr-o plimbare fascinantă prin locurile simbolice ale Bucureștiului.

Această inițiativă transformă străzile orașului într-un tărâm al legendelor și al povestirilor ancestrale, aducând miturile la viață într-un mod interactiv și accesibil pentru toți.

Cum putem să ne plimbăm pe Calea Victoriei alături de personaje mitologice

Prin intermediul aplicației ArtLink, oamenii se pot plimba prin diferite locuri din Capitală, începând din față Ateneului Român până la Cercul Militar.

Iată care sunt locurile bifate pe harta acestui proiect artistic:

  • Teatrul Odeon,
  • Biserica Kretzulescu,
  • Novotel,
  • Palatul Telefonelor.

Proiectul a fost realizat de 14 artiști, actuali studenți și absolvenți de la UNATC și alte facultăți cu profil artistic. Este un proiect de formare profesională, ce creează lumi fantastice pornind de la povești locale, ce vrea să introducă tinerii pasionați în lumea digitală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies