Fiica lui Hagi joacă în primul film în limba aromână

de:
25 oct. 2013
2 Afișari
Fiica lui Hagi joacă în primul film în limba aromână

„Îi place foarte tare, e ambițioasă. Sper să aibă această pasiune, ca taică-su, și să se realizeze în viață”, a spus fostul lider al Generației de Aur, conform digi24.

„Găsim lucruri din istoria noastră, din tradiţia noastră, din comportamentul bătrânilor, care eu personal le cunosc cât de cât. Mai mult pentru cei tineri, care nu cunosc anumite lucruri”, a spus Gheorghe Hagi. „Visul meu e sa ajung actrita”, spune Kira Hagi, care a jucat și în filmul „București, te iubesc”.

În ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat câteva roluri dramatice pe scenele din Bucureşti (Teatrul de Comedie şi Teatrul Foarte Mic), iar Rareş Andrici, proaspăt absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja două premii pentru cel mai bun actor într-un rol principal în cadrul Galei Absolvenţilor 2013, respectiv Zilele Teatrului Studenţesc „În culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul pernă).

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, un proiect cinematografic regizat de Toma Enache, a înregistrat un prim succes înainte de lansarea oficială pe marile ecrane româneşti, fiind cumpărate toate biletele puse în vânzare la cele două cinematografe din Constanţa unde are loc premiera oficială. 

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, la începutul acestei săptămâni, cele 330 de locuri de la Cityplex şi, respectiv, 353 de locuri de la Cinema City din Constanţa au fost deja cumpărate, spectacolele de astăzi devenind oficial sold out. La proiecţii va participa şi echipa de actori şi realizatori a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”.

Cu acest lungmetraj, regizorul Toma Enache îşi face debutul cinematografic, aducând pe marile ecrane o poveste emoţionantă, vorbită în totalitate în limba aromână, cu o echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni. 

Adresat publicului larg, filmul va avea subtitrare în limba română. Cu mult romantism, dar şi cu accente umoristice, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân/ Nu hiu faimos ama hiu arman” descrie călătoria lui Toni Caramuşat (Toma Enache), un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea (Linda Croitoru), ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

 
 
Cookies