BAZAR

Fiica lui Andrei Gheorghe, Anastasia, fotografiată pe același scaun și în al unsprezecelea an FOTO

Prima fotografie din cadrul proiectului Anastasia a fost făcută când ea avea 9 ani. De atunci și până acum, fiica lui Andrei Gheorghe vine în studioul lui Alex Gâlmeanu, anual, în luna octombrie, pentru fotografia pe care urmează s-o facă pe același scaun, cu același fundal în spate.

B365.ro a relatat, anul trecut, cum a început proiectul și ce scop are. Atunci, fotograful promitea că ciclul de fotografii o să continue… până când o să se poată: „Cât ne ține Doamne-Doamne în viaţa şi sănătoşi, ar trebui să putem realiza fotografiile astea”, adăuga Alex. Și, cum și anul acesta i-a ținut sănătoși, au realizat cea de-a unsprezece fotografie din colecție.

Pentru a vedea cele 11 fotografii, derulați Galeria Foto

Ideea din spatele proiectului e de a documenta trecerea timpului- dar documentarea se realizează prin prisma unei singure persoane. Alex spune că, până la urmă, nu ştie ce o să iasă din proiectul ăsta, ştie doar ce a ieşit până acum, dar ar vrea să le expună într-o expoziție când se vor aduna suficiente, ca să le prezinte publicului mai mult decât până acum: „La final, aş vrea să se transforme într-un eveniment, mi-aş dori să ne adunăm la 90 de ani şi să fim în sala de expoziţie nişte boşorogi cu care nu se înţelege nimeni, dar să vedem fotografiile astea. Ar fi frumos.”

Povestea completă a proiectului o găsiți aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button