Fierbințeală și disconfort termic ridicat în București. ANM a emis prognoza meteo

15 iul. 2022
289 Afișari
Fierbințeală și disconfort termic ridicat în București. ANM a emis prognoza meteo
Fierbințeală și disconfort termic ridicat în București. ANM a emis prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Avem parte de caniculă și disconfort termic ridicat, vineri, în București. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo.

Vineri este caniculă în București

Meteorologii ne anunță că vremea din București devine caniculară, astăzi – 15 iulie 2022. Temperatura maximă va fi de 36 de grade Celsius, la umbră. Însă, temperaturile resimțite de noi vor fi mai crescute, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vineri, temperatura minimă din Capitală va fi de 20 de grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM. Cerul se menține variabil, mai mult senin dimineața. Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo emisă de ANM

Vremea de astăzi va fi călduroasă în cea mai mare parte a României. În vestul, sudul și estul țării, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul se va menține variabil, pe alocuri cu înnorări temporare, ploi, tunete și fulgere, dar şi intensificări de scurtă durată ale vântului după-amiaza în regiunile din nord, nord-vest și nord-est, iar seara vor apărea şi în vestul şi centrul teritoriului.

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp. Valorile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius.

Dacă vrem să scăpăm de fierbințeală, putem pleca la mare sau la munte. Vremea pe litoral va fi frumoasă și caldă. Cerul se va menține variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Valorile maxime se vor încadra între 27 de grade Celsius în Vama Veche şi 28-29 de grade Celsius la Mamaia, Costinești și Năvodari. Apa mării va avea o temperatură de 23 și 24 de grade Celsius.

Vremea se încălzește ușor la munte. Cerul va fi variabil, pe alocuri vor apărea înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, iar seara şi noaptea vor apărea ploi și în restul zonei montane. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

Cookies