Fiecare a treia Dacie exportată este un Duster

de:
26 oct. 2010
0 Afișari
Fiecare a treia Dacie exportată este un Duster

Dacia Duster a depăşit autoturismul de clasă medie la numai cinci luni de când a fost lansat pe piaţa europeană, reiese din datele furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) şi citate de Ziarul Financiar.

Este pentru prima dată când cel mai bine vândut model Dacia este unul care are un preţ de peste 10.000 de euro. Asta în condiţiile în care marca românească oblăduită de francezii de la Renault a fost relansată cu şase ani în urmă drept „maşina de 5.000 de euro”.

Luna trecută, la Mioveni s-au produs 11.800 de maşini Dacia Duster. 80% din acest număr au fost exportate. Din totalul de maşini fabricate în septembrie, 60% fac parte din versiunea de top care depăşeşte ca preţ 15.000 de euro. În total, anul acesta s-au asamblat peste 50.000 de unităţi Dacia Duster.

Conducătorii Dacia-Renault plănuiesc să majoreze producţia de Dustere de la 20 de unităţi pe oră la 35 pe oră până la începutul anului viitor şi se aşteaptă la exporturi totale în valoare de 1,5 miliarde de euro, echivalentul a 5% din exporturile României.

Dacia Duster este al doilea cel mai bine vândut model Dacia pe piaţa românească, după Logan. Peste 540 de Dustere s-au vândut în luna septembrie în România. De la începutul anului, în România s-au vândut 3.300 astfel de modele, ceea ce face Duster cel mai popular SUV pe piaţa auto românească.

Cookies