„Fetiţele dulci de Bucureşti” promovează autobuzele turistice FOTOGALERIE

de:
09 sept. 2011
0 Afișari

Vă invităm să călătoriţi cu autobuzele turistice”, este mesajul de întâmpinare al fetelor atunci când intind pliantele de promovare ale “Bucharest City Tour”. 20 de tinere, alese pe sprânceană şi asortate cu o eşarfă în culorile RATB, alb şi albastru, îi întâmpină zâmbitor pe curioşii care se opresc. Domnişoarele sunt împărţite în două grupuri: un grup în Centrul Vechi al Capitalei iar celalat în Parcul Herăstrău. Campania RATB îşi propune împulsionarea fluxului de călători pe autobuzele turistice, mai ales în rândul turiştilor străini care populează terasele de pe Lipscani.

Efectul este scontat: doar în câteva ore fetele au împărţit peste 7000 de pliante numai în Centrul Vechi. La acestea se mai adaugă încă 5.000 de pliante distribuite în Parcul Herastrau, Piaţa Charles de Gaulle şi Muzeul Satului. Măsura vine în întâmpinarea colaborărilor cu marile hoteluri şi restaurante din Bucureşti, care deasemenea pun la dispoziţia turiştilor pliante informative despre proiectul turistic al Regiei.

„Vrem ca toţi turiştii străini şi români care vizitează Bucureştiul să fie informaţi în legătură cu Bucharest City Tour. Prin aceasta campanie ne dorim atragerea unui număr cât mai mare de turişti pe această linie turistică”, a declarat pentru B365.ro directorul general al RATB Adrian Criţ. De altfel, potrivit statisticilor companiei, traficul de călători este în creştere de pe o zi pe alta. Într-o lună şi jumătate autobuzele au transportat peste 14.000 de călători, exceptând copii până în 7 ani care beneficiaza de gratuitate.

Călătorii platesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Tichetele de călătorie se achizitioneaza atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât şi din autobuze, având valabilitate de 24 de ore. Autobuzele circulă pe un singur traseu cu lungimea de circa 15 kilometri, în centrul Capitalei, zilnic, în intervalul orar 10.00-22.00 şi au 14 staţii pot fi parcurse în 50 de minute. Cele patru autobuze supraetajate au fost închiriate de la Primăria Constanţa pentru o perioadă de trei luni contra sumei de 60.000 euro, astfel ca acestea vor mai circula cel tarziu pana la sfarsitul lunii octombrie.

Cookies