Fetița din Maramureș, rănită în urma unei explozii, adusă la București. Copilul se află la Spitalul Grigore Alexandrescu

24 ian. 2023
191 Afișari
Fetița din Maramureș, rănită în urma unei explozii, adusă la București. Copilul se află la Spitalul Grigore Alexandrescu
Fetița din Maramureș, rănită în urma unei explozii, adusă la București. Copilul de află la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare gravă | Sursă foto: Captură Antena 3 CNN

Fetița ce a fost rănită după ce o rulotă a explodat în Maramureș, a fost adusă luni, 23 ianuarie 2023, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Starea de sănătate a acesteia este gravă.

Fetița din Maramureș, rănită în urma unei explozii, adusă la București

Copilul, în vârstă de doar 3 ani, a fost grav rănit după ce o rulotă de tip Fast-Food din Maramureș a explodat. Minora se află la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, în stare gravă, transmite Antena 3 CNN.

Explozia ce a avut loc luni, 23 ianuarie 2023, a fost urmată de un incendiu. La momentul exploziei copilul de afla în brațele tatălui său.

Din cauza rănilor extrem de grave, fetița a fost dusă inițial la Sibiu cu un elicopter SMURD.

ISU Sibiu a intervenit la Aeroportul Internațional Sibiu pentru a prelua o pacientă de sex feminin, minoră, în vârstă de 3 ani.

Echipajul SMURD, încadrat cu medic, o va transfera la spitalul de arși din București. Pacienta este intubată și ventilată mecanic, având arsuri pe față și pe membre”, a declarat purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Medicii din cardul Spitalului Grigore Alexandrescu au anunțat că, în funcție de evoluția minorei, vor decide dacă este necesară o intervenție chirurgicală de grefare. Copilul prezintă arsuri la nivelul:

  • Feței,
  • Mâinilor,
  • Gambelor.

Copilul a ajuns intubat la spitalul din Capitală și are de corp arsuri de gradul doi.

Te-ar mai putea interesa și: 

Explozia a rănit alte patru persoane

Rulota de a explodat era parcată de circa 8 zile în centrul localității Botiza aflată în județul Maramureș. Aceasta aparținea unui localnic.

Fetița de trei ani nu a fost singura persoană rănită în urma incidentului. Pe lângă aceasta, alte patru persoane au suferit răni serioase.

Doi dintre ei au arsuri de 15% și vor urca pe Secția de Chirurgie Plastică, în paturile de arși.

Ceilalți doi, un pacient de 40 de ani, cu arsuri de 40%, va merge la ATI, iar pacienta de 26 de ani este intubată și are arsuri pe căile respiratorii de 15%”, a informat managerul Spitalul Județean Baia Mare.

Din primele cercetări ce au fost făcute la fața locului exploziei, pompierii transmit că nefericitul eveniment a fost cauzat de o butelie. În această cauză au fost începute cercetările. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

  • Vătămare corporală din culpă,
  • Distrugere din culpă,
  • Nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.
Cookies