Festivalul UNTOLD din 2016 triplează tarifele la cazare din Cluj-Napoca

de:
29 oct. 2015
0 Afișari
Festivalul UNTOLD din 2016 triplează tarifele la cazare din Cluj-Napoca

Hotelierii din Cluj-Napoca au dublat deja sau chiar triplat tarifele pentru perioada 4-7 august, când se va desfășura la Cluj a doua ediție a festivalului Untold, unde sunt așteptate peste 300.000 de persoane. Dacă două nopți la un hotel de patru stele din oraș se vând, în orice altă perioadă din august 2016, cu 400-700 de lei, tarifele urcă la 800-2.000 de lei în timpul festivalului, informează profit.ro.

La multe dintre hoteluri, cei care sună la recepție află că nu mai există camere disponibile pentru acele zile, dar surse din piață susțin că hotelierii au blocat vânzările și așteaptă să se apropie perioada festivalului, ca să poată vinde cât mai scump. Pentru rezervări, angajații de la recepțiile multor hoteluri spun deja că pentru a putea rezerva o cameră, clienții trebuie să le trimită un email și să aștepte o confirmare și o ofertă de preț din partea hotelului.

La Ramada Cluj (4 stele), de exemplu, o cameră dublă pentru două nopți în perioada 11-13 august, deci fix la o săptămână după festival, costă 661 de lei, potrivit booking.com. În intervalul 4-6 august, însă, tot pentru două nopți, recepționera spune că pentru o ofertă are nevoie de o solicitare în scris, iar răspunsul va veni cât de curând. Pe booking.com, însă, mai sunt camere libere la Ramada, dar tariful pentru două nopți de cazare în perioada festivalului ajunge la 2.000 de lei.

„Este o solicitare foarte mare de camere pentru Untold și așa am decis că este mai bine, să primim solicitările în scris, pentru a urmări atât ofertele, cât și rezervările”, a spus anhajata de la recepția Ramada. Întrebată cât ar costa, totuși, două nopți în acea perioadă, ea a spus că o cameră standard, în regim dublu, va avea prețul de 177 de euro pe noapte, adică de două ori și jumătate mai mult decât tariful perceput o săptămână mai târziu.

Cei care vor o cameră dublă la hotelul de patru stele Beyfin la o săptămână după festival vor trebui să plătească 581 de lei pentru două nopți, potrivit Booking.com. Tarifele se măresc de trei ori pe timpul Untold, ajungând la peste 200 de euro pe noapte, respectiv 400 de euro pe două nopți (1.760 de lei). „E cerere foarte mare și de aceea am mărit tarifele. Dar o să vă rog să ne trimiteți un email pentru rezervare”, a spus recepționera. Se poate face, însă, rezervare direct, pe booking.com, dar pentru asta vor trebui plătiți 1.500 de lei pentru două nopți în perioada 4-6 august.

Grand Hotel Napoca mai are locuri disponibile în perioada festivalului, însă tariful pentru două nopți, în cazul unei camere duble, ajunge la 260 de euro (1.100 de lei). O săptămână mai târziu, tariful pentru perioada 4-6 august, pe booking.com, este 377 lei, adică de aproape trei ori mai mic.

Mai multe detalii, pe profit.ro.

Cookies