Festivalul Turcesc, în acest weekend în Parcul Titan din Capitală

de:
20 mai 2016
12 Afișari
Festivalul Turcesc, în acest weekend în Parcul Titan din Capitală

Ieniceri, derviși rotitori, muzică sufi și fanfara militară otomană sunt câteva dintre surprizele care îi așteaptă pe bucureșteni, în Parcul Titan din Capitală, cu ocazia celei de-a cincea ediții a Festivalului Turcesc. Timp de trei zile, între orele 10,00 și 20,00, festivalul va aduce în centrul atenției meșteșugurile, dansurile și cântecele Anatoliei, precum și bucătăria turcească, ilustrată printr-o expoziție culinară care va cuprinde peste 65 de standuri cu diferite preparate. Ceaiul și cafeaua turcească vor fi și ele prezente la standuri, informează Fundația Tuna, organizatoarea evenimentului.

Vizitatorii vor putea învăța de la artiști plastici veniți din Turcia, special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale, în cadrul unor ateliere de caligrafie și de ebru (arta turcească a picturii pe apă, urmată de marmorarea hârtiei).

Festivalul Turcesc va anima zona Parcului Titan și prin activități dedicate copiilor: face painting, modelaj de baloane, spectacole și concerte.

Pe toată perioada festivalului, în fiecare oră, vor avea loc concerte susținute de formații de muzică vocal-instrumentală turcească și spectacole de dans tradițional. Nu vor lipsi fanfara militară otomană (Mehter), formată din 35 de interpreți, și nici dervișii rotitori.

Festivalul Turcesc își propune să contribuie, prin astfel de manifestări cultural-artistice, la intensificarea relațiilor de prietenie dintre cele două țări, arată organizatorii.

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe website-ul www.turkfest.ro şi pe pagina de Facebook / www.facebook.com/festivalul.turcesc. Intrarea la eveniment este liberă.

Cookies