Festivalul Tenjin Matsuri, în premieră în Europa, aduce cultura japoneză la București. Spectacole și parade tradiționale vor avea loc la Teatrul Național, între 4-5 noiembrie

27 oct. 2023
1589 Afișari
Festivalul Tenjin Matsuri, în premieră în Europa, aduce cultura japoneză la București. Spectacole și parade tradiționale vor avea loc la Teatrul Național, între 4-5 noiembrie
Festivalul Tenjin Matsuri, în premieră în Europa, aduce cultura japoneză la București. Spectacole și parade tradiționale vor avea loc la Teatrul Național, între 4-5 noiembrie | Foto: Agerpres

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Japonia, Tenjin Matsuri, va fi prezent pe scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București în primul weekend din luna noiembrie. Vor avea loc performance-uri, parade tradiționale, muzică și dansuri rituale, anunță organizatorii.

Festivalul japonez Tenjin Matsuri va avea loc, în premieră în Europa, la București

Prin organizarea acestui eveniment, organizatorii își doresc să prezinte publicului din România cultura japoneză, oferind o experiență captivantă pentru toți participanții, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

Festivalul Tenjin Matsuri are loc în premieră nu doar în București, ci și în Europa, și este rezultatul unei colaborări strânse între Guvernul României și Guvernul Japoniei.

Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, consideră această inițiativă o oportunitate unică de a promova schimburile culturale între cele două țări, precizează sursa citată.

Reprezentațiile care vor avea loc la Teatrul Național București includ o selecție de evenimente și activități ce vor oferi vizitatorilor o perspectivă autentică asupra culturii japoneze.

Timp de trei ore, publicul va avea ocazia de a face o călătorie în Osaka, prin intermediul performance-ului de tobă Taiko, a dansatorilor Danjiri, a dansului dragonului.

Printre momentele pregătite pentru bucureșteni se numără paradele tradiționale cu costume colorate, muzica și dansurile rituale autentice japoneze.

Spectacolele vor avea loc pe 4 și 5 noiembrie, la Sala Pictură de la TNB, începând cu ora 10:00. Accesul este gratuit, pe bază de invitație. Acestea se pot obține de AICI.

Tenjin Matsuri este un festival dedicat lui Sugawara no Michizane, un învățat celebru din secolul al X-lea, devenit, după moartea sa, un tenjin, un zeu ceresc.

În fiecare an, în mijlocul verii, Tenmangu Jinja sau templul Tenmangu organizează în Osaka un festival fastuos, fiind unul dintre cele trei festivaluri importante din Japonia. Este considerat unul dintre cele mai vechi festivaluri din țară, având o istorie de peste 1.000 de ani.

Luna noiembrie este Luna Culturală Japoneză în București și este marcată în fiecare an de ambasada niponă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies