Festivalul Studenților Francofoni. A cincea ediţie are loc între 11 și 15 aprilie la București

de:
07 apr. 2016
1 Afișari
Festivalul Studenților Francofoni. A cincea ediţie are loc între 11 și 15 aprilie la București

Cele cinci ediții ale evenimentului organizate în România au adus laolaltă peste 300 de studenți francofoni, din 20 de țări. Anul acesta, vor fi prezenți studenți din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Le vor fi alături voluntarii, studenți ai universităților din București, potrivit Agerpres.

Diminețile vor fi consacrate activităților cu caracter academic: pe 12 aprilie invitat va fi Andrei Pleșu, care va susține o conferință despre istoria Balcanilor, pe 13 aprilie vor discuta cu responsabili ai unor mari societăți cu capital francez și nu numai, pe 14 aprilie va fi vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” de la Măgurele. După-amiezele, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfășura în cele șase ateliere: coregrafie, improvizație teatrală, regie, cântec, jurnalism și descoperiri. Atelierele vor fi urmate de un concurs „Întrebări pentru un francofon” și de seri tradiționale tematice, care le vor permite participanților să își prezinte propriile țări, cu specificul, datinile și obiceiurile lor.

Săptămâna se va încheia la Centrul național de artă „Tinerimea Română” din București, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

Evenimentul este organizat de Biroul Europa Centrală și Orientală al Agenției universitare a Francofoniei, în colaborare cu Primăria Municipiului București, Universitatea din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Grupul ambasadelor, delegațiilor și instituțiilor francofone din România, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Francez din București, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Editura Sigma, Librăria Kyralina, Paralela 45, Business Event & Travel, Thales, Michelin, Orange Romania, Rue de la Paye, BRD, KPMG, Renault, Relu-Events&Music Solutions, Radio România International, Radio France International.

Cookies