Festivalul Spotlight: Calea Victoriei va fi luminată timp de trei zile

de:
08 apr. 2015
0 Afișari
Festivalul Spotlight: Calea Victoriei va fi luminată timp de trei zile

Festivalul va fi lansat printr-un concert incendiar sustinut de Robin and the Backstabbers si Alternosfera pe 23 aprilie, de la ora 20.00, pe Strada Franceză din Centrul Istoric al Bucurestiului, scrie hotnews.ro.

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformându-se într-o expoziție-gigant, iar spațiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalațiilor interactive și al spectacolelor de lumini.

ARCUB a lansat la începutul lunii martie un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum.  După procesul de jurizare, în cadrul căruia au fost analizate toate proiectele, s-a desemnat instalația câștigătoare: Urban Neon Forest, aparținându-le lui Antonio Păun și Thomas Herrera, studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu‟.

Proiectul câștigător își propune să transpună o simplă plimbare prin Centrul Vechi, pe Str. Lipscani, într-o experiență neobișnuită: o promenadă printr-o „pădure de lumină”. Instalația va fi compusă din 80 de stâlpi de neon, dispuși aleatoriu în fața clădirii Băncii Naționale a României, oferindu-le trecătorilor atât prilejul de a interacționa cu obiectele arhitecturale, cât și un spectacol urban original.

Cookies