ESENTIAL

Festivalul Spotlight 2016 în București. IMAGINI INEDITE din prima seară VIDEO

Evenimentul a debutat joi, 5 mai, începând cu ora 20:30, cu un show dinamic și captivant în Piața George Enescu susținut de britanicii de la Lords of Lights.

Astfel, Festivalul Internațional al Luminii a poziționat Bucureștiul în circuitul celor mai importante capitale europene ce găzduiesc manifestări similare. Începutul evenimentului a fost unul de succes, bucureștenii având parte de o serie instalații interactive inedite care au dat o altă înfățișare modului în care funcționează și poate fi folosită lumina.

Sunt patru seri în care Calea Victoriei va deveni pietonală. Va fi inundată de lumină. Avem peste douăzeci de instalaţii luminoase foarte interactive. Bucureştenii vor putea să controleze felul in care anumite clădiri sunt luminate„, a declarat Magda Bucur coordonator PR ARCUB.

 

Trecătorii au descoperit cu bucurie creaţiile surprinzătoare ale artiştilor români şi internaţionali.

Plimbaţi-vă, simţiţi-vă bine şi relaxaţi-vă pentru că Bucureştiul este altfel zilele acestea şi merită să mergeţi pe Calea Victoriei„, a adăugat unul dintre cei care a văzut spectacolul de lumini.

După succesul primei ediții, Spotlight 2016 marchează colaborări cu artiști români și internaționali care surprind prin creativitatea și amploarea lucrărilor prezentate, se arată într-un comunicat de presă.

Organizată de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, ediția din acest an se desfășoară în perioada 5 – 8 mai și cuprinde următoarele zone din capitală: Calea Victoriei, traseul de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalații de artă, iluminatul arhitectural și sesiunile de video-mapping pregătite de artiștii invitați transformă fațadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Național de Istorie, Cercul Militar Național, Hotelul Novotel.

Anul acesta, Spotlight stă sub semnul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Prioritățile București 2021, printre care accesul la artă și migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orașului, se oglindesc și în programul festivalului: Spotlight va fi prezent și în cartierele bucureștene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice – Foișorul de Foc, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Statuia geniului „Leul”.

De asemenea, Spotlight are alături doi parteneri internaționali puternici prin Signal Festival din Praga și Festivalul Luminilor din Berlin, care este unul dintre cele mai cunoscute si mai de amploare evenimente de acest gen din lume.

Brigada Rutieră anunţa joi că, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 05 – 08.05.2016, ARCUB va organiza un spectacol de lumini pe faţadele mai multor clădiri din Bucureşti.

                                                                                                               sursa foto: Cristian Ciuncan

Între orele 20:00 – 23:00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei între Str. C.A. Rosetti şi Splaiul Independenţei, precum şi pe străzile adiacente, cu excepţia Bd. Regina Elisabeta, precizează poliţiştii rutieri.

Conform sursei citate, pe durata restricţiilor se va asigura o bandă de urgenţă pentru accesul auto la instituţiile din zona afectată.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în dispozitiv, iar în intervalul orar restricţionat să evite deplasarea în zonă. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate traversării, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă„, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button