Festivalul Neversea va fi reprogramat după data de 1 august

19 mai 2021
53 Afișari
Festivalul Neversea va fi reprogramat după data de 1 august

Organizatorii au anunțat că festivalul Neversea va fi reprogramat după data de 1 august, sperând astfel că evenimentul de la malul mării se va putea desfășura în acest an, după o pauză de mai bine de 12 luni.

Festivalul Neversea va fi reprogramat. Organizatorii vor reprograma ediția din iulie pentru o nouă dată, tot în acest an, spunând că nu își doresc o variantă de compromis a festivalului și au nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate măcar începând cu 1 august.

Cea de-a patra ediție Neversea urma să se desfășoare în perioada 8-11 iulie dar, la mai puțin de două luni distanță, setul de norme publicat nu oferă niciun fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităților culturale, spun organizatorii.

”Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o șansă reală în 2021. Găsirea unei noi date, reconfirmarea artiștilor, recalibrarea resurselor umane și a celor logistice, sunt eforturile pe care organizatorii sunt dispuși să le facă, în speranța că autoritățile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp”, arată reprezentanții festivalului Neversea, adăugând că există soluții de a organiza evenimentul în siguranță.

Electric Castle a fost anulat

„Normele publicate de autorități spun că în luna iulie evenimentele se pot desfășura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanțare de 2 mp între participanți. Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu își doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august. După pauza de anul trecut, acum ne dorim mai mult ca oricând să ne reîntâlnim în festival! Din acest motiv am luat și decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfășurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca și desfășurarea activității! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o șansă reală în 2021”, adaugă organizatorii.

Festivalul Electric Castle nu va avea loc anul acesta, după ce organizatorii au decis amânarea pentru 2022.

„În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent , nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021”.

 

Cookies