Festivalul național de teatru din București – FNT 2022: în perioada 5-13 noiembrie, pe scenele din Capitală au loc cele mai bune producții de teatru

30 aug. 2022
292 Afișari
Festivalul național de teatru din București - FNT 2022: în perioada 5-13 noiembrie, pe scenele din Capitală au loc cele mai bune producții de teatru

FNT, cel mai longeviv festival național de teatru din România, va fi organizat la București în perioada 5-13 noiembrie.

Primăria Capitalei anunță că se alătură și anul acesta UNITER și sprijină organizarea, la București, a celui mai important și longeviv festival național de teatru din România-FNT 2022.

În acest sens, Primăria va aloca din bugetul său suma de 1 milion de lei pentru susținerea festivalului la București, anunță primarul general Nicușor Dan care va propune un proiect în acest sens în ședința din 31 august.

Cele mai bune producții teatrale românești din toată țara vor putea fi vizionate în perioada 5-13 noiembrie, pe scenele teatrelor din Capitală.

Spectacolele, evenimentele și manifestările incluse în programul Festivalului vor fi subsumate temei FNT 2022 – Granițe fragile. Istorii fluide.

„Într-un timp al convulsiilor socio-politice, într-un timp în care apartenența la națiune și la valorile naționale se rescrie continuu din perspectiva turbulentelor istorii colective și individuale, FNT 2022 intenționează să exploreze plasări și de-plasări estetice, sociale, conceptuale, așa cum sunt ele reflectate de artele performative locale.

Mai mult decât oricând, coliziunile sociale și spirituale ale prezentului confruntă artele performative cu noi atitudini, intervenții lucide, critice și empatice. Mai necesară decât «în vremuri de pace», întrebarea despre rostul artei într-o societate polarizată și epuizată de contradicții se cere formulată sonor și integrată în actul creației.”, se arată în descrierea evenimentului.

Îți recomandăm și:

Cookies