Festivalul lampioanelor pe apă, în acest weekend, în București. Ce putem vedea și face la WishList, pe malul lacului Floreasca

15 sept. 2022
2410 afișări
Festivalul lampioanelor pe apă, în acest weekend, în București. Ce putem vedea și face la WishList, pe malul lacului Floreasca

În Thailanda există o tradiție veche de peste șapte sute de ani – în fiecare primăvară și toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe sau mulțumiri, pe care le trimit spre ceruri. Este prilej de mare sărbătoare iar lampioanele reprezintă simbolul unui nou început. În acest weekend la București, lampioanele magice vor umple Lacul Floreasca. Puneți o dorință și bucură-te și tu de spectacolul nemaipomenit de lumină.. Va fi cu muzică, teatru pentru copii dramatizat după cărțile Prințesei Urbane, cu mâncare asiatică, pește și fructe de mare, muzica retro disco, blues& jazz. Va fi mare și spectaculoasă DISTRACȚIE.

wishfest, floreasca
Spectacol de lumină cu dorințe la Bucuresti, pe malul lacului Floreasca, Foto credit Wishfest.

Wishfest aduce în prezent la București o sărbătoare veche de 700 de ani din Thailanda

Pentru a trimite visurile mai departe către Univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, s-a născut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă din Europa Centrală și de Est, care va avea loc pe 17 și 18 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București. Povestea cartierului Floreasca o poți citi aici.Floreasca, de la cartier bucureștean insalubru “de săraci”, la zona rezidențială ultraluxoasă, cu prețuri amețitoare de Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România

Va fi si spectacol culinar cu mâncare asiatică, preparate din pește, fructe de mare și băuturi fine

Îmbinând inspirația tradițională, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest readuce la un loc o experiență unică pentru toate vârstele: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live, preparate culinare gătite cu dichis și preparate din pește și fructe de mare, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, teatru pentru copii, târg cu designeri și ateliere pentru cei mari și mici”, anunță organizatorii. Intrarea la festival este liberă iar kiturile de lampioane, în număr limitat, se pot rezerva ACUM pe www.wishfestival.ro.

Muzică live disco, retro și blues& jazz cu Soul Serenade, The Amsterdams, We Singing Colors, Eyedrops și mii de lumini pe malul lacului Floreasca

Zilnic, între 14:00 – 19:00, vor fi spectacole de muzici disco retro cu Pixar Stelar și DJ Brugner. Malul lacului se va transforma în cel mai cool spațiu de dans și de socializare cu Eclectic Party și Disco 90’s .

Sâmbătă seara, „Old time blues & jazz” pe o scenă amenajată chiar pe lac

„Sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, ne așteaptă Soul Serenade, ce propun o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz”, care ne vor purta de pe străzile aglomerate din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud, și The Amsterdams, trupă de post punk/indie/power pop din București cu peste 15 ani în spate, al căror sound lejer și inovator a fost primit cu entuziasm de public. „Iar duminică, We Singing Colors urcă pe scena WishFest cu indie-pop-folk-ul care i-a consacrat atât în țară, cât și la festivalurile din Marea Britanie, Japonia, India, Spania și Bulgaria. Eyedrops revin cu unul dintre concertele lor atât energizante, dar și generatoare de stări de puternică melancolie și cu un discurs caracterizat de o surprinzătoare și simplă sinceritate”, anunță organizatorii.

Suntem așteptați cu toată familia; copiii vor avea piese de teatru, dramatizări după cărțile Prințesei Urbane

Trupa de teatru Sufletos aduce în ambele zile de festival câte o piesă de teatru pentru copii: Vraja ecranelor și Mami și tati se poartă ciudat, ambele dramatizări ale cărților cu același titlu scrise de Prințesa Urbană. De dimineața și până seara sunt de neratat zonele de activități pentru toate vârstele, unde se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate dar și atelierele de pictură pe ceramică, pe lemn și pietre și cele de dreamcatchere și moriști de vânt iar pe malul lacului poate fi vizitat târgul de designeri cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, decorațiuni, haine și accesorii de designer).

Veți primi lampioane personalizate care vă vor trimite dorințele spre cer

Pe toată durata festivalului se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România, în cadrul atelierelor de creație, iar la lăsarea serii, vor fi lansate pe lac lampioanele personalizate, care vor trimite visurile și dorințele către cerul de toamnă. În zona de food a WishFest pofticioșii se pot delecta cu pește și fructe de mare, pregătite de chefi renumiți, pot gusta feluri tradiționale chinezești și japoneze, preparate pe grătar, street food columbian și sandvișuri dar și plăcinte de casă, dulciuri și înghețată pentru toate gusturile, cafea de specialitate și limonadă.

Lampioanele vor fi biodegradabile, din respect pentru mediu

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului. Parteneri media: Magic FM.

Cookies