ȘTIRI

Festivalul Italian s-a încheiat sâmbătă. Ce evenimente au fost incluse în cea de-a șaptea ediție

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Italian s-a încheiat sâmbătă, 27 iunie, cu un concurs inedit. Festivalul Italian, organizat de ICE – Agenţia Italiană pentru comerţ Exterior, susţinut de Radio ZU, a oferit celor doi câștigători ai competiţiei şansa de a lua viteză pe pista de curse de la Adâncata şi de a se plimba cu un Ferrari 458 Challenge, condus de un pilot profesionist.

Alexandru Andrei Mihai și Roxana Gabriela Joița au răspuns corect la întrebarea concursului „Care este sloganul Festivalul Italian?” (n.red: „Aducem Italia aproape de tine”) și au putut participa la demonstrația cu Ferrari Challenge. A fost o cursă plină de „cai putere, adrenalină şi stil italian”, după cum au recunoscut cei doi câştigători.

În perioada 13 mai – 27 iunie, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură, a organizat cea de-a șaptea ediție a Festivalului Italian. Festivalul s-a desfășurat sub sloganul „Aducem Italia aproape de tine” în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume se sărbătorește Ziua Națională a Republicii Italiene.

În cadrul Festivalului au avut loc numeroase evenimente dedicate promovarii stilului autentic „Made in Italy”.

Astfel, între 14 mai și 3 iunie a avut loc campania Gustul Italiei, dedicată produselor alimentare italienești în magazinele Metro Cash&Carry din România.

În saptamana 29 mai – 4 iunie, românii au putut savura la „dolce vita” fără a fi nevoiți să călătorească până în Italia. În această săptămână, în cadrul evenimentului La masă… în restaurantele italiene, cele mai bune restaurante italiene din București au oferit spre degustare, la prețuri speciale, adevăratele produse ale bucătăriei „del Belpaese”. În aceeași perioadă, pentru a arăta publicului român rafinamentul modei „Made în Italy” şi pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a achiziţiona obiecte de îmbrăcăminte la preţuri competitive, câteva dintre cele mai importante magazine de îmbrăcăminte şi modă italiană prezente în România au lansat o campanie specială de reduceri. Săptămâna 29 mai – 4 iunie a fost și săptămâna Mobilierului Made in Italy, în decursul căreia magazinele de profil din București și numai au oferit prețuri speciale la obiectele de mobilier și design.

În perioada 15 mai – 15 iunie, în cadrul Saptamanilor Autorilor Italieni, au fost celebrate cele mai bune opere de ficțiune italiană la edituri importante și librarii din București.

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, în cadrul Festivalului Italian au avut loc și evenimente destinate profesioniștilor și societăților din domeniu. Astfel, pe 28 mai a avut loc evenimentul Italian Wine & Food Day, organizat de ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior București și Camera de Comerț Italiană pentru România, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, în cadrul căruia peste 150 de participanţi, importatori, distribuitori, buyers din marile reţele de retail, Ho.Re.Ca., Food & Bar şi magazine de specialitate s-au bucurat de cele mai bune produse italiene alimentare și vinicole, având posibilitatea de a simţi diferenţa între italian sounding, falsul Made in Italy, și gustul inimitabil al produselor alimentare şi al vinurilor produse în Italia. În cadrul acestui eveniment, 19 producători de vinuri și produse alimentare italiene de calitate și-au prezentat propriile produse pentru a putea fi degustate.

Festivalul italian de la Bucureşti, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, a reprezentat un ansamblu de activităţi culturale şi comerciale cu scopul de a promova într-o manieră coordonată producţia, cultura şi stilul de viaţă italian, acel „Made in Italy” autentic, şi de a atrage consumatori români tot mai numeroşi şi mai diferiţi ca şi gusturi.

Puteți consulta pagina dedicată Festivalului Italian www.festivalitalian.ro  pentru a vedea toate evenimentele care au fost organizate de ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button