ESENTIAL

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cea mai complexă ediție desfășurată până în prezent

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu urmează să aibă loc în perioada 20-29 august 2021. Este cea mai complexă ediție desfășurată până în prezent.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este primul mare festival din Europa Centrală și de Est. FITS găzduiește peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări. Tema festivalului este „Construim speranța împreună”.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai grandios eveniment dedicat artelor din România, va avea loc în perioada 20-29 august 2021.

FITS reunește mari artiști mondiali și oferă publicului posibilitatea de a se bucura „de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internațional și recompensate cu distincții prestigioase”, declară organizatorii festivalului.

Recomandăm și: Curaj e să te construiești și când totul pare că se năruie. Președintele FITS, Constantin Chiriac: Eu trebuie să îi dau omului Miracolul | INTERVIU

Ediția anului 2021 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are tema „Construim speranța împreună / Building hope together” și va avea o dimensiune triplă: fizică, hibridă și online.

  • Dimensiunea fizică include spectacolele din sălile de teatru, din spațiile outdoor și din alte locații unde sunt programate reprezentații cu public.
  • Dimensiunea hibridă se adaugă la cea fizică, iar spectacolele indoor, cu public, vor fi transmise în direct, prin intermediul a cinci echipe de streaming în săli de cinema, și în alte spații din Sibiu și din România.
  • Dimensiunea online completează cele două dimensiuni menționate mai sus, iar producții special adaptate pentru zona digitală vor fi disponibile tuturor iubitorilor de teatru. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 22 iulie, AICI și prin intermediul platformei Entertix, cu prețuri cuprinse între 20 lei și 150 lei, pentru spectacolele fizice.

Programul indoor – fizic, hibrid și online pentru FITS 2021 poate fi descărcat de AICI.

Programul outdoor pentru FITS 2021 poate fi descărcat de AICI.

Cea mai complexă ediție desfășurată până în prezent

FITS este unul dintre puținele festivaluri din lume care nu a avut niciun an de întrerupere. Ediția 2021 aduce pe scena festivalului un adevărat regal al artelor spectacolului.

Israel Galván Company, Charlotte Rampling, Tokyo Metropolitan Theatre, Kibbutz Contemporary Dance Company, María Pagés Compañía sunt doar câțiva dintre marii artiști și marile companii ale lumii care vor fi parte a FITS 2021.

„Anul acesta, marea bătălie pentru a crea împreună speranța a fost să ne putem reîntâlni fizic cu dumneavoastră. Din această cauză am construit, în această comunitate extraordinară care este Sibiul, cel mai complex festival, cea mai complexă ediție. Un oraș care nu a fost cucerit niciodată și care a avut pentru prima dată pe teritoriul României un teatru, la 1788, la 1 Iunie, de Ziua Copilului. Ce frumos este să păstrăm în noi copilul, care are puterea de a juca, de a povesti, de a visa, de a avea tot timpul speranța!”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Constantin Chiriac, președintele FITS.
Constantin Chiriac, președintele FITS.

P.S. Știm că sunteți nerăbdători să mergeți la FITS 2021, dar până una alta rămâneți cu ochii pe site-ul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button