Festivalul Internațional de Statui Vivante începe în București în 16 iunie

de:
06 iun. 2016
0 Afișari
Festivalul Internațional de Statui Vivante începe în București în 16 iunie

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia, se arată într-un comunicat.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii și a tablourilor vivante — Zidul și Arca lui Lenin.

Ediția din acest an a festivalului va fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștiul se numără printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internațional, Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021 — Capitală Europeană a Culturii. Având în vedere faptul că ne aflăm în Anul Brâncuși, este firesc ca ediția din acest an să îl omagieze pe marele sculptor pe care îl vom aduce în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris și a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere. Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie„, a declarat Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Organizatorul evenimentului este Teatrul Masca cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Primăriei sectorului 3, Primăriei sector 6 prin Centrul Cultural European sector 6, Muzeul Municipiului București, ArCub, cofinanțator fiind UNITER din încasările speciale ale timbrului teatral. Intrarea publicului este liberă.

Cookies