Sâmbătă veţi asista la un adevărat show culinar, oferit de cei mai iscusiţi bucătari, veniţi din toate colţurile ţării. Aceştia s-au pregătit cu sute de kilograme de pastramă la proţap, purceluşi şi berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc, pastramă înăbuşită la ceaun, mămăligă în pături şi multe alte bunătăţi ce lasă gura apă, informează organizatorii.
Atracţia festivalului va fi proţapul-gigant, pe care se va perpeli, la foc contiunuu, un viţel greu de 200 de kilograme. Acesta va fi lăsat la baiţ 24 de ore. De asemenea, un ceaun cu vânat va fi şi el pregătit pentru masa de prânz. Nu va lipsi nici mustul proaspăt şi nici vinul, aduse din podgoriile din Modova şi Oltenia.
Vor fi pregătite totodată plăcintele tradiţionale: plăcinte poale’n brâu, plăcinte boieresti, placinte ardelenesti servite cu horincă, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt.
Festivalul începe vineri şi se încheie duminică.